UHAPSENI SRBI NA ZAKINTOSU, NOVI DETALJI

Novi snimci nadzornih kamera, pokauju da se srpski mladić prvi, 8. jula rano ujutru, sukobio sa američkim turistom Bakarijem Hendersonom, onda je usedila tuča koja se završila smrću Amerikanca
uhapseni na zakintosu

Grčka policij je u utorak posle otere na ostrvu Zakintos, uhapsila još dvojicu srpskih državljana zbog ubistva Amerikanca. Jedan od njih je pušten, a drugi mladić (22) iz Srbije zadržan je u pritvoru.Kako Snimci nadzornih kamera, pokazujuda se on prvi, 8. jula rano ujutru, sukobio sa američkim turistomBakarijem Hendersonom, onda je usledila tuča koja se završila smrću Hendersona.

Od te noći, pored grčkog barmena i brianskog državljanina poreklom iz BiH koji je radio kao obezbeđenje, u pritvoru su i šestorica mladića iz Srbije.Advokat jednog od osumnjičenih Zora Dobričanin kaže da će insistirati da e postupak vodi na srpskom jeziku.Kolega avokat sa Zakintosa mi je rekao da postoji snimak i da je to što se vidi na snimku mnogo povoljnije od onog što piše u optužnici. I da se na tom snimku detaljno vidi svaka radnja svakog od okrivljenih – navela je Dobričanin.

U medijima se i dalje spekuliše o okolnostima zločina. Grčki novinari imaju ovakva saznanja:

– Amerikanac je, prema našim informacijama, flertovao sa konobaricom, koja je srpskog porekla. Kako nezvanično saznajeo, muškarcukoji je poslednji uhapšen to se nije svidelo, i on je prosuo vodu konobarici u lice. Amerikanac je potom rekao “Hejzašto si to uradio”, nakon čega je izbila tuča.U Grčkoj su šokirani ovim slučajem, ali ovo nije ništa novo zaj nije ništa novo za ovo ostrvo – kaže novinar Janis Suliotis.Pritvorene srpske državljane tokom u utorak su obišli i sa njima razgovarali srpski ambasador Dušan Spasojević i konzuli u GrčkojAdvokati koje su angažovale porodice uhapšenih tražili su u utorak još 48 sati do početka saslušanja kako b se bolje upoznali s predmetom, što im je u skladu s grčkim zakonom i odobreno.

mbasador Srbije u Grčkoj i počasni konzul Kefalonije sastali su se s guvernerom Zakintosa i sa komandirom policije jonskih ostrva, oni su dobili garancije a će grčka strana postupati po zakonu.Saznaju i da mladići iz Srbije imaju pristojan tretman, nisu u lisicama, roditelji mogu da ih obiđu dva puta dnevno i omogućena im je normalna komunikacija s advokatima.Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je nasrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana.Roditelji dvojice uhapšenih tvrde da su njihova deca nevina, a strahuju da im prti izručenje Sjedinjenim Američkim Državama.Grčki mediji objavili su nov snimak a tiče se dešavanja iz kafića u kojem je počeo incident na Zakintosu, kada je u tuči ubijen Amerikanac Bakari Henderson (22)

Na snimku se vidi kako je počela tuča između Amerikanca i mladića.U njemu se vidi kako Henderson pravi selfi sa nekom devojkom, a nakon toga mu prilazi mladić koji ga udara u glavu. Amerikanac nije ostao dužan, pa je tu izbila tuča, nakon koje je Bakari pokušao da pobegne…

Pogledajtei ovaj video i obratite pažnju na drugi deo snimka, a radnja se dešava preko puta šanka.

Ranije danas, grčki portal Protothema objavio je video-snmak tuče koja se u petak uveče dogodila u Laganasu na Zakintosu, a u kooj je poginuo 22-godišnji Amerikanac Bakari Henderson.Na 15-minutnom snimku sa nadzorne kamere u jednom kafiću, kroz čiji se izlog vidi tuča na ulici, Henderson utrčava u kadar, u pokušaju da pobegne, ali zadobija snažan udarac noom koji ga obara iza parkiranog automobila.
Potom, tokom nekoliko sekundi, mladići koji ga jure šutiraju ga po licu i telu, a kada su uvideli da je 22-godišnji Henderson u nesvenom stanju, prestaju da ga udaraju.Neke devojke koje gledaju šta se dešava pokušavaju da ih zaustave.Dok neki pokuavaju da mu pomognu, Henderson ne reaguje.Nakon pet minuta stiže ekipa Hitne pomoi i odvozi ga.

Isti portal je objavio i izjavu, kako se navodi, “srpskog izbcivača”, koji je “prkinuo tišinu i ispričao šta se dogodilo”, prenosi B92. Te večeri je bil gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla, imala je slobodan dan, ali je došla u klub, gde se družila sa Amerkancima, među kojima je bila i žrtva. Pričala je sa njima, šalila se i dobro zabavljala – priča neimenovani sagovornik grčkog portala.

U klubu je, prema njegvim rečima, u tom trenutku bilo i puno Srba, od kojih je jedan prišao devojci i pitao pretećim tonom: “Zašto se družiš sa Amrikancima?”.Amerikanac je verbalno odreagovao, a Srbin ga je udario u lice. Onda je Ameriknac uzeo flašu i udario Srbina u glavu. Tada je sve počelo. Devojka je počela da ih razdvaja, a žrtva je grekom udarila devojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uleteo da ih razdvajam – ispričao je srpski izbacivačZatim su, dodao je, počele da lete pepeljare, Amerikanac je izašao iz lokala i pčeo da trči, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, izbacivač i grčki barmen.Sećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, nki su  nastavila da ga tuku po glavi i clom telu – rekao je srpski izbacivač za sajt Protothema.gr.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI