Uhapsen Bratislav Dikic i jos 15 osoba zbog sumnje da su planirali nerede za vreme izbora

Bivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić i još najmanje 15 osoba uhapšeno je prethodne noći u Crnoj Gori, pod sumnjom da su , kako javlja televizija PinkM, planirali da danas, tokom parlamentarnih izbora u toj zemlji, izvedu terorističke akcije, izazazovu oružane sukobe, pa čak i likvidacije, javila je crnogorska televizija PinkM


Grupa je na osnovu dogovora sa pojedincima iz jedne političke grupacije planirala te terorističke akcije, navodi PinkM ne navodeći druge detalje.

Prema nezvaničnim informacijama te televizije, na čelu grupe, koja je sa sobom u Crnu Goru unela i veliku količinu oružja i eksploziva, nalazi se bivši smenjeni šef Žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić, preneo je portal Pink.rs

Dikić, koji je, kako se navodi, tražio da ga oslovljavaju sa “Mali Legija”, smenjen je pošto je od Žandarmerije napravio kriminalnu organizaciju, koja se bavila trgovinom kokaina, plaćenim ubistvima, iznudom, reketom i ostalim kriminalnim delima, navodi Pink.

Mediji su pisali da je bio u Podgorici tokom prošlogodišnjih demonstracija.

Filip Vujanović: Neću da komentarišem hapšenje Dikića, ali imam saznanja!

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović nije danas hteo da komentariše noćašnje hapšenje bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, ističući da treba sačekati da se oglase nadležni crnogorski organi.

– Imam saznanja koja se tiču informacija o lociranju i hapšenju grupe koja je planirala da danas izvede terorističke akcije u Crnoj Gori – rekao je Vujanović, ali je dodao da je na državnim organima Crne Gore da se o tome oglase.

Vujanović je to rekao novinarima nakon glasanja, uz uverenje da će Crna Gora nastaviti putem evroatlantskih integracija.

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović je izjavio, u četvrtak 13. oktobra, povodom održavanja izbora, nakon kolegijuma sa čelnicima policije u kampu na Zlatici, da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira.

Stojanović je, kako prenose podgorički mediji, saopštio da su službenici Uprave policije spremni da odgovore svim bezbednosnim izazovima.

– Policijski službenici će stoga odlučno, profesionalno i zakonito delovati u cilju sprečavanja pokušaja činjenja ili vršenja bilo kakvog delikta. Službenici policije će, u komunikaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima za prekršaje, blagovremeno delovati kako bi svako lice koje eventualno bude izazvalo incidente ili na bilo koji način bude kršilo zakon u vreme pre, tokom trajanja i nakon izbora, bilo efikasno procesuirano za učinjeni delikt – istakao je Stojanović.

On je naglasio da je na kolegijumu, kojem su prisustvovali načelnici centara i odeljenja bezbednosti, rukovodioci regionalnih centara granične policije i komandanti SAJ-a i PJP, sačinjen plan za održavanje stabilnog ambijenta za nesmetano odvijanje izbora.

Kako navode pojedini mediji, grupa je unela velike količine oružja i municije sa ciljem da izazove oružane sukobe, “pa čak i likvidacije”.

Ovo su navodno za TV Pink M potvrdili nezvanični izvori iz policije koji su okttkrili i da je pomenuta grupa u Crnu Goru ušla “na osnovu dogovora sa jednom političkom grupacijom”, radi izazivanja nereda “širom Crne Gore.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI