Ugostitelj Vjeran Salov (31) i njegova supruga drzali devojku kao robinju

Slavonka (43), koju su ugostitelj Vjeran Šalov (31) i njegova supruga držali kao robinju u Poreču, prošla je kroz pakao nakon što je došla da radi kod Šalova u restoranu. Pakao kroz koji je prošla je teško opisati rečima.

Ova užasna priča jke epilog dobila u bolnici u Slavonskom Brodu gde su joj lekari operisali slomljenu vilicu, a ima i tri polomljena rebra, mnoštvo hematoma po leđima i nogama, tešku povredu uha i razbijenu arkadu. Osim toga, polivena je sonom kiselinom, od čega su joj ostali ožiljci na leđima.

Bolestan um

Majka i sestra su prijavile nestanak. Šalov je Slavonku odveo na policiju, a ona je pod prisilom rekla da je sve u redu. Živela u bolovima i muci. Iz ralja monstruoznog ugostitelja, koji ju je držao zarobljenu mesecima, kako kažu komšije, spasile su je majka i sestra.

One su prve posumnjale da nešto s njom nije u redu, pa su još u martu policiji prijavile njen nestanak. Nakon što je gazda restorana u kojem je Slavonka radila saznao da je porodica prijavila nestanak, ubedio ju je da s njim ode u porečku policiju i objasni im da je sve u redu.

– Pretio joj je ako nešto pogrešno kaže ili učini. Kad se javila u policiju, prestali su da je traže. U međuvremenu joj je gazda pretio i da će nauditi njenoj porodici – kažu upućeni u slučaji. Oni pričaju kako je njena porodica tada uzela stvar u svoje ruke.

U jednom trenutku Slavonku su je izbacili na ulicu pa je od nekog pozajmila mobilni telefon i javila se sestri koja je odmah sela je u automobil i iz Slavonije se zaputila u Poreč. S njom je išla i majka koja je već u poznim godinama. Na kraju su nesrećnu ženu pronašli u uličici u centru grada gde se skrivala od zlostavljača.

– Taman kada su one naišle, i on ju je pronašao. Međutim, bilo je kasno da je odvuče natrag, pa je uspela da sedne u sestrin automobil i krenule su prema Slavoniji. Bila je u tako lošem stanju da su je odmah odvezli u bolnicu. Nedelju dana je imala slomljenu vilicu i živela u neopisivim bolovima – kažu meštani.

Do daljnjeg u bolnici

Porodica se šokirala njenim izgledom jer je bila jako mršava i sa svojih 170 centimetara visine imala samo 49 kilograma, a počela je da joj opada i kosa. Koliko će još ostati na lečenju zasad nije poznato.

Slavonka je otišla da radi na primorju još početkom 2015. godine i radila je kod istog gazde u restoranu kraj Zadra, ali je on kasnije je posao preselio u Poreč, a za njim je pod pretnjom krenula i ona. Nije bilo izlaza. Plašila se svoju porodicu.

Upućeni u situaciju pričaju da su Slavonku često zaključavali u maloj ostavi u stanu gde nije imala ni krevet, a uskraćivali su joj i hranu. Tukli su je šakama i kaiševima, davili i pretili joj. Svih tih meseci koliko su je u Poreču mučili Slavonka se redovno čula sa porodicom ali njene razgovore i poruke, kao i profil na Fejsbukuu, nadzirao je ugostitelj zajedno sa svojom suprugom.

Nije smela reći u kakvoj je situaciji jer se bojala. Komšije tvrde da su nekoliko puta zvali policiju zbog urlikanja iz stana, ali policija je te navode demantovala.

Prošla je kroz pakao

Slavonka je svakodnevno prolazila kraj ljudi. Mučenje je trajalo mesecima. Novac za posao u restoranu retko su joj davali iako je peške po celom Poreču raznosila hranu.

– Jadnica je slomljena i fizički i psihički. Jedva se drži. Uplašena je, ali zna da je njen zlostavljač trenutno u pritvoru. Njena porodica je čak upoznala te poslodavce, a pre nego što su je spasili, poslednji put su je videli uživo u junu prošle godine – kažu meštani.

Žalila se da je tuku

– Vjeran i njegova žena su zlo zla. Imaju četvoro dece i svi su je tukli. Jadna žena je bila kao štap. Gladna. Izmučena. Žalila se da je tuku, a vjerovatno se plašila da prijavi to policiji jer nije imala kuda – kaže komšija.

Takođe su prepričali užasan prizor od pre nekoliko nedelja:

– Petogodišnji sin nasilnika Vjerana i Vanese Šalov nedavno je  toliko jako udario jadnu ženu na ulici da su joj naočare odletele 15-ak metara dalje.

Vikao joj je da je krava, a kad su ga pitali zašto je tuče, odgovorio je: “Pa i tata je tuče, pa mogu i ja!”

Vjeran je i ranije maltretirao svoje konobarice udaravši ih glavom o zid. On ih je zatvarao, ali je jedna uspela da pobegne u  Zagreb i prijavi ga.

Upućeni kažu da su nasilnik i njegova žena 2015. godine u Ninu kraj Zadra držali kafić. Navodno su zapali u dugove i pobegli.

IZVOR: 24sata.hr

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI