UDRUZENJU JAJARA “DA SE ZNA” SMETA SPOT A NE SMETAJU POVICI SA TRIBINA

Smeta im Vučićev spot, a ne smeta im kad na tribinama viču: “Vučiću, pederu”!
Udruženje “Da se zna” podnelo je prijavu Sektoru tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija zbog “uvredljive terminologije” u predizbornom spotu SNS, koja, kako tvrde, može podstaći dalju diskriminaciju i socijalnu distancu prema LGBT populaciji?!

To udruženje je u saopštenju podsetilo da Zakon o oglašavanju zabranjuje bilo koji sadržaj koji se može smatrati uvredljivim i može podstaći diskriminaciju.

Precizirali su da misle na spot SNS u čijem se završetku čuju navijački pokliči “Vučiću, pederu” sa tribina.

“Ističemo da je reč ‘peder’ uvredljva i da se koristi isključivo u negativnom kontekstu, te da kao takva nesumnjivo vređa pripadnike LGBT populacije. Emitovanjem navedenog spota se podstiče diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije”, navodi se u prijavi.

Ta nevladina organizacija zatražila je da Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija naloži SNS da sa zvaničnog kanala te stranke na Jutjubu ukloni sporni spot, odnosno da iz spota uklone uvredljive izjave “Vučiću pederu”, kao i da preduzme sve druge radnje na koje je zakonom ovlašćeno te da izrekne odgovarajuće mere.

Ova NVO, koja tako zdušno staje u odbranu gej populacije u Srbiji od spota predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, međutim, do sada se nije oglašavala u sličnim situacijama kada su prava pomenute populacije bila ugrožena.

Dakle, smeta im predizborni spot “Vučiću, pederu”, u čijem sadržaju nema ni jedne jedine reči kojom se poziva na diskriminaciju gejeva, a ne smeta im kada se sa tribina fudbalskih stadiona ili sa skupova opozicionih partija ori to isto “Vučiću, pederu”!

Da je ovoj NVO zaista stalo do zaštite prava gejeva, do sada bi makar jednom zatražili zabranu TV emisija, kao što su “Veče sa Ivanom Ivanovićem” ili “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, u kojima se nebrojeno puta ponavlja “Vučiću, pederu”! Ali nisu!

Očigledno da je ovde reč o nečemu drugom. Recimo, o političkoj kampanji sa ciljem da se diskriminiše jedan predsednički kandidat. Ali ne otvoreno, nego u formi navodne zaštite prava LGBT populacije, onako podmuklo – pederski.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI