UBISTVO U BELVILU URADILI PROFESIONALCI KOJI SU UBIJALI I RANJIE

U policiji kažu da je više kamera snimilo Stamenkovićevo ubistvo, ali su snimci neupotrebljivi jer su napadači običeni u crno i s kacigama na glavi

Još uvek se traga za ubicama koji su likvidirali u Belvilu Aleksandra Stamenkovića, vlasnika kafića “Pjaca del Kafe”, neposredno pošto je izašao iz džipa. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, snimci sa sigurnosnih kamera su neupotrebljivi. Kako se sumnja, u pitunju su plaćene ubice koje su Stamenkovića zadnjih sedam dana pratile i u subotu ispalile u njega osam hitaca oko 9.40 ujutru dok su se deca igrala na platou

– On je veče pre ubistva bio u svom kafiću “Pjaca del kafe” u Belvilu sve do 2 sata iza ponoći, nakon čega je otišao u porodični stan, koji se, takođe, nalazi na Novom Beogradu. Stamenković je zatim u subotu ujutru oko 9 sati izašao iz stana, otišao u nabavku nekih potrepština za lokal, a nakon toga se u svom “rendž roveru” uputio u Belvil – tvrdi sagovornik za Informer.

Foto: Telegraf

– Verujemo da su ga ubice, koje su bile na motoru, sve vreme pratile na izvesnoj udaljenosti, a napad je usledio kada su bili sigurni da Stamenković neće umaći. U trenutku kada je izašao iz džipa motor je dojurio i ubica koji je bio suvozač zapucao je iz “škorpiona”. Stamenković je bacio kese i torbicu i dao se u beg, najverovatnije želeći da se sakrije u svom kafiću, ali ga je napadač koji je u međuvremenu sišao sa motora pogodio u leđa i on je pao – priča izvor

Stamenković je bespomoćno ležao na stomaku, a ubica je, kako bi bio siguran, prišao i hladnokrvno mu pucao u potiljak kako bi ga dokrajčio, a zatim pobegao zajedno sa saučesnikom na motoru.

Foto: Telegraf

U policiji kažu da je više kamera snimilo Stamenkovićevo ubistvo, ali su snimci neupotrebljivi jer su napadači običeni u crno i s kacigama na glavi.

– Nakon munjevito izvedene likvidacije pred velikim brojem svedoka, ubice su pobegle prema Mostu na Adi i dalje ka Topčideru, gde su u parku nedaleko od železničke stanice motor polili benzinom i zapalili, a onda automobilom koji ih je čekao pobegli u nepoznatom pravcu. Sama činjenica da su se brzo oslobodili motora koji im je poslužio u likvidaciji, ali i način kako su izveli ceo prepad govori nam da su u pitanju profesionalci kojima ovo verovatno nije prvo ubistvo – kaže naš sagovornik i dodaje da je Stamenković u Nišu bio vođa “niškog klana”, ali da se od dolaska u Beograd bavio legalnim poslovima.

– Ali to ne znači da mu taj biznis nije bio pokriće i za neke kriminalne poslove. Istraga trenutno ide u smeru obračuna narko-bandi, ali ne odbacuju se ni druge mogućnosti.

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI