UBIJ SRBINA USRED ZAGREBA: Mupovci se prave blesavi, nisu videli ustaška obeležja!

UBIJ SRBINA USRED ZAGREBA: Mupovci se prave blesavi, nisu videli ustaška obeležja!
Zagrebačkoj policiji je bilo potrebno 24 sata da utvrdi da li je na centralnom gradskom Trgu bana Jelačića povodom obeležavanja dana osnivanja NDH u ponedeljak bila okupljena grupa profašističke omladine koja je nosila transparente sa ustaškim simbolima i natpisom “ubij Srbina”, ali i zastavu sa prvim belim poljem na šahovnici

Iako se sve jasno vidi na fotografijama koje objavljuje portal Antifašistički vijesnik, u policiji Zagreba tvrde da im je promakla grupa ljudi koja je bila okupljena na centralnom gradskom trgu, pa i transparenti i njihovo ponašanje, te da to tek ispituju.

I društvenim mrežama kruže fotografije na kojima okupljeni poziraju salutirajući nacističkim pozdravom. Na transparentima su se mogli videti i stihovi iz pesme “Duh ratnika” Marka Perkovića Tompsona, koje njegovi obožavatelji često povezuju uz granice Velike Hrvatske, navodi Antifašistički Vjesnik, koji piše i kako je sve ovo prošlo bez intervencije policije.

Istovremeno, HOS-ovci u Splitu uzvikivali su ustaški poklič “Za dom spremni” i to u prisustvu predstavnika najuticajnije vladajuće HDZ i izaslanika ministra branitelja, o čemuje policija takođe najavila istragu.

– Mi sada pregledam sve, ne samo kamere. Proveravamo i preduzimamo sve da identifikujemo sve uključene osobe – rekla je za N1 osoba zadužena za odnose sa javnošću zagrebačke PU, čije ime se ne navodi.

– Grupa ustaša je došla na Trg Republike, razvila ustašku zastavu, istaknula simbol zločinačke organizacije ustaša i natpis ”Ubiji Srbina”. Sve je to promatrala policija, snimala kamerama… i sve bez reakcije”, navodi on, dodajući da policija ima svoje kamere na tom prostoru, a i svi ostali koji rade direktan prenos s Trga bana Jelačića su dužni da daju policiji snimke na uvid.

Tek danas, nešto posle 15 sati, iz zagrebačke PU su potvrdili da su pregledali snimke i da utvrđuju identitet učesnika sinoćnjeg obeležavanja godišnjice osnivanja NDH. 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI