UBICA SA MOTORA IZRESETAO KOTORANE! Krvavi obracun Crnogoraca nastavljen i u Novom Sadu!

Slobodan Kašćelan (53), kog mediji u Crnoj Gori označavaju kao vođu “kavačkog klana”, i Vladan Vučković (40) ranjeni u “audiju A6″… Napadači pucali sa motora i pobegli
SAČEKUŠA U NOVOM SADU Pucano na Kotorane Sloba Kašćelana i Vladana Vučkovića

Kotoranin Slobodan Slobo Kašćelan (53), kog su crnogorski mediji označili kao vođu “kavačkog klana”, i njegov telohranitelj Vladan Vučković (40) ranjeni su u klasičnoj “sačekuši” u nedelju u centru Novog Sada.

Na Kašćelana i Vučkovića, koji su bili u crnom “audiju A6” cetinjskih tablica, pucali su iz automatskog oružja dvojica napadača, koji su im prišli na motoru, a zatim pobegli.

Rafal kod suda

Mafijaški obračun se odigrao na uglu ulica Vase Stajića i Sremske, oko 21.30, svega sto metara od zgrade gde su u Novom Sadu smešteni svi sudovi i tužilaštva.

Rat klanova u Srbiji i Crnoj Gori

Prema nezvaničnim saznanjima iz crnogorske policije, “kavački klan” vode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, a od marta je na članove klana i njihove porodice bilo više napada. Inače, “kavački” i “škaljarski” klanovi nastali su kao posledica svađe kriminalaca u Kotoru i Budvi, a sve je počelo kada je nestao tovar od oko 200 kilograma kokaina u španskoj luci Valensija u oktobru 2014, vredan nekoliko miliona evra. Pre tog sukoba policija je verovala da su svi u jednom klanu, ali posle nestanka droge u Španiji dve kriminalne grupe su zaratile i počela je serija mafijaških likvidacija u Srbiji i Crnoj Gori. Niko nije uhapšen zbog ovih ubistava.

U Kliničkom centru Vojvodine kažu da je Kašćelan zadobio teške telesne povrede, ali nije životno ugrožen.

Posle ukazane pomoći u Urgentnom centru smešten je u jedinicu intenzivne nege i pod stalnim je nadzorom lekara. Vučković je lakše povređen i nalazi se u jedinici poluintenzivne nege – navode u KCV.

Kako saznajemo, Kašćelan se pre izvesnog vremena preselio u Novi Sad, najverovatnije da bi se sklonio od drugih crnogorskih klanova nakon niza obračuna na primorju.

Izvor iz MUP kaže da je od početka maja još nekoliko “jakih” ljudi iz Crne Gore našlo utočište u nekoliko gradova u Srbiji.

Sloba Kašćelan se dosta slobodno kretao po novosadskim kafićima i lokalima. Kolege iz Crne Gore su ga označile kao vođu takozvanog kavačkog klana iz Kotora, koji je bio u sukobu sa “škaljarskim klanom” iz istog mesta, koji predvodi Jovan Vukotić – objašnjava naš sagovornik.

Inače, pre 12 dana kod Žeželjevog mosta u Novom Sadu pronađeno je telo Gorana Dučića (40) iz Kragujevca, koji je bio šef obezbeđenja Jovana Vukotića. Obdukcija je pokazala da Dučić nije ubijen i da je smrt nastupila utapanjem, a da je na telu bilo modrica od tuče.

Mediji me pominju u vezi sa svakim krivičnim delom koje se dogodi, a u kojem nisam učestvovao
Slobodan Kašćelan

Naime, veče pre nego što je pronađeno njegovo telo, Dučić se potukao na jednom splavu. Kako saznajemo, i Dučić je u poslednjih nekoliko meseci boravio u Novom Sadu, a živeo je na Tatarskom brdu, u blizini kuća koje su ranije oduzete Darku Šariću.

“Ni šef, ni član”

Kašćelan se pre mesec dana oglasio u crnogorskim “Vijestima” i naveo da “nije šef, niti član nikakvog kriminalnog klana”.

Interesantno je da me mediji pominju u vezi sa svakim krivičnim delom koje se dogodi, a u kojem nisam ni posredno, ni neposredno učestvovao. Ovo posebno u poslednje vreme, kada se vrši nasilje nad mladim ljudima i građanima Kotora koji su moji poznanici – kazao je, pored ostalog, Kašćelan.

Crnogorski mediji navode da je on nedavno ispitavan u slučaju likvidacije Saše Markovića, koji je greškom ubijen polovinom maja prošle godine u Bečićima. Kašćelan je dovođen i u vezu sa ubistvom Gorana Đuričkovića oktobra 2015. godine u Budvi.

Takođe, nepravosnažno je osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Markovića (39), koje se dogodilo 2010. godine.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI