U NISU OTVOREN KLINICKI CENTAR 17-12-2017

U Nišu će danas biti otvoren novi Klinički centar, najmoderniji u našoj zemlji, koji će se prostirati na 45.000 kvadratnih metara

 

U obnovu i izgradnju te zdravstvene ustanove, uključujući i nabavku nove opreme, uloženo je 50 miliona evra.
Prvi pacijenti biće primljeni do kraja godine, rekao je direktor vladine Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Radovi su započeli 2013. godine, odnosno te godine je, kako kaže Blagojević, niški klinički centar nastavio da se gradi.

Izgradnja Kliničkog centra je počela 1970. godine, a tada su započeli radovi na izgradnji 14.000 kvadratnih metara, koji su obustavljeni krajem sedamdesetih godina.

-Sada su završeni radovi na izrgadnji jedne očerupane konstrukcije, površine 14.000 kvadrata i izgrađena je potpuno nova zgrada od 30.000 kvadratnih metara, tako da se posle 47 godina privode radovi kraju na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Niš – kaže Blagojević.

Sa opremanjem, Klinički centar je koštao oko 50 miliona evra, sama oprema vredi oko 15 miliona, dok će tačna cifra koliko su koštali radovi biti poznata kada se “podvuče crta”, ali se očekuje da konačna vrednost građevinskih radova bude oko 35 miliona evra.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI