U garazi na Novom Beogradu pronadjen reno megan pun oruzja i eksploziva

Policija je u okviru istrage na pokušaj atentata na premijera Aleksandra Vučića, u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašla automobil “reno megan” pun oružja

Kako saznajemo, oružje je pronađeno u Gandijevoj ulici kod broja 122 i taj deo Novog Beograda je potpuno blokiran.

U automobilu koji je ukraden u januaru, pronađen je hekler i veća količina drugog oružja, dva puta po 200 grama eksploziva TNT i dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, javlja Pink.

Na terenu je Kontradiverziona ekipa MUP.

Ove navode potvrdio je zvaničnim saopštenjem i MUP Srbije.

Podsetimo, govoreći večeras o arsenalu iz Jajinaca, ministar Stefanović izjavio je da je u maloj oblasti, gde je nađeno oružje, tokom toga dana i tokom prethodna dva, boravilo 97 bezbednosno interesantnih osoba i naveo da premijer Vučić strahuje da je potencijalna meta možda bio njegov brat Andrej.

U garaži u Novom Beogradu pre nekoliko minuta pronađen je automobil marke Reno “megan”, koji je ukraden u januaru.

U automobilu je pronađen dodatni arsenal oružja – hekler, veća količina municije, dva puta po 400 grama eksploziva trotila, detonatorska kapisla i mobilni telefon za daljinsko aktiviranja eksploziva i pištolj.

Foto: Pink.rs
Foto: Pink.rs
Foto: Pink.rs

Pronađeni eksploziv je velike razorne moći.

Razorna moć je pet puta jača od običnog eksploziva, a kako je objasnio u vanrednim vestima TV Pink, novinar Mladen Mijatović, ovu vrstu eksploziva koriste često kriminalci i postavljaju ga ispod vozila, kao i da je smrt, osobe koja se nalazi u vozilu gotovo zagarantovana.

Foto: Pink.rs

Kako je dodao, sve je ovo proisteklo zahvaljujući Renou meganu, koji je viđen u šumi u Jajincima, a detaljnom i permanentnom istragom policije, došlo se do novih otkrića

U toku je uviđaj koji izvodi pripadnici Kriminalističke policije.

Kako je rekao novinar TV Pink, Mladen Mijatović, koji se nalazi na mestu događaja, automobil je pronađen u okviru istrage o slučaju pronalaska oružja u blizini porodične kuće premijera Vučića u Jajincima.

izvor: Pink.rs

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI