TV PINK SPECIJALNA EMISIJA 5-7-2017

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj, marketinki stručnjak Nebojša Krstić, analitičar Dejan Vuk Stanković i glavni i odgvorni urednik “Informer” Dragan J. Vučićević govorili su na TV Pink u specijalnoj emisiji Teška teč o zločinačkoj hrvatskoj akciji Oluja

Ovako je tekao tok emisije:

22.49 – Marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da je problem to što se može snimiti šest emisija gde će se navoditi užasi, a da je poenta da se pronađe sagovornik u Hrvatskoj, na čemu intenzvno radi predsednik Srbije.

Srbija treba da nađ način da razgovara, da stvori dijaog i formulu života na Balkanu koja neće podrazumevati sukob i rat – rekao je Krstić.

22.45 – Analitičar Dejan Vuk Stankovi smatra da su se prioriteti nakon Miloševića promenili, te da je Hrvatska vodila drugačiju politiku prema Srbiji, pre svega zbog ulaska u EU, jer je trebalo zadovoljiti dobrosusedske odnose.

Ličilo je da smo izašli iz začaranog kruga,dok nisu ušli u EU, kada su krenuli provokativni govori, rušenja ćiriličnih tabli, renesna ustaštva, slučaj Stepinac. Umesto da se nastave antifašističke vrednosti, rešili su da rehabilituju jeziv odos prema Srbima – rekao je Stanković.

22.26 – Dragan J. Vučićević istako je da za Srbe u Hagu nema pravde, te da šta god govorili o oslobađanju Ante Gotovine i njegovih saradnika, ne umanjuje činjenicu da je reč o najtežem zločinu u 20. veku.

Ubijeno je skoro 3.000 ljudi, uključujući više od 1.300 žena, izeđu 500 i 700 staraca, a najmanje vojnika. To je to strašno licemerje. Niko u Hrvatskoj od viđenijih intelektualaca i javnih ličnosti nije ustao i rekao da je strašno laviti Oluju. Iz hrvatskog budžeta je plaćen koncert Tompsona koji peva večeras u Slunju. Ljubav i bratsktvo sa Hrvatima nisu mogući. Oni mogu da budu ekonomski ispred nas, ali džaba im to kada su nacija koja slavi zločinaštvo – rekao je Vučićević.

On je podsetio da katolička crkva u Hrvatskoj želi da kanonizuje Alojza Stepinca, čoveka koji se susreće sa Antom Pavelićem, čovekom koji je bio saradnik u najmnstruoznijim zločinima.

I to govori o stanju hrvatske naije. Ne postoji primer u istoriji da se u Evropi desio genocid nad NDH. Šta je sa svedočenjem kuvarice Mare Obudovne iz dvora na Uni koja je ispričala kako su Srbe vodili na pogubljenje, koja je i sama dokrjčila jednu Srpkinju – podsetio je urednik “Informera”, ističući da to danas slavi evropska elita pri odlasku u Blajburg, a da svet na to ćuti.

22.15 – Predsednik SRS Vojislav Šešelj podseio je da banjalučki korpus 1995. godine nije ispalio nijedan metak, te da je Grahovo predato skoro bez borbe.

Mi smo upozoravali da se Srbija brai u Kninu i da se Kosovo brani u Kninu, ali niko nije slušao – rekao je Šešelj.

Krajinu je, kako je istakao, napala Amerika i njeni generali. Nijedan Hrvat iz Hrvatske nije osuđen pred Haškim sudom. Jer su nije anti-hrvatski, već anti-srpski – dodao je Šešelj.

22.08 – Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da treba da poboljšamo odnose sa Hrvatskom, mada vidi da se sprema carinski rat.

Podsećam vas na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović na kojoj je Vučić “ukrao šou” Kolindi, koja je imala provokativne izjave, podseam vas na lomljenje ćiriličnih tabli i tako dalje. A sve to radi država koja je u EU. Srbija mora racionalnom politikom da nanese malu štetu Hrvatskoj i da joj vrati istom merom. Treba da budemo svesni njihove pefidnepolitike i da se naoružavamo u političkom smislu. Treba da budemo spremni na to da mi nećemo imati prijateljstvo sa njima – rekao je Stanković.

22.03 – Marketinški strčnjak Nebojša Krstić smatra da je obeležavanje koje smo videli juče bilo dostojanstveno, bez teških reči i pretnji.

Mislim da treba da svi zajedno nađemo izlaz iz ove situacije, situacije cinizma s jedne strane i sećanja na žrtve sa druge. Treba da razgovaramo – rekao je Krstić.

22.00 – Urednik “Informera” Drgan J. Vučićević smatra da su vlasti iz Beograda ćutke gledale zločine, a da je veći problem ono što se dešavalo posle 5. oktobra.

Zabranjivali su da pomenemo Oluju, da je obeležimo. Da li se sećte da se do 2015. obeležavala godišnjica Oluje? Nije! A znate li zašto? Boris Tadić je rekao da se to neće raditi da se Hrvati ne bi ljutili – rekao je Vučićević.

21.47 – Marketinški stručnjak Nebojša Krstić rekao je da Hrvati nisu pobili te ljde, već su to uradili zločinci koji pripadaju tom narodu.

I predsednik je juče bio određeniji u svom govoru, pa se ono što je juče rekao ne može negatvno protumačiti. Bitno je konkretno govoriti o žrvama i tražeti konkretne krivce – rekao je Krstić.

Kada je reč o izjavama hrvatskih zvaničika, kako smatra, vidi se da i oni sami traže opravdanje za zločin, jer “se stalno nešto pravdaju”.

Postoji tendencija da je ovaj zočin jedan od najvećih u svetskoj istoriji. I ovo je najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata. To su činjenice – rekao je Krstić.

21.41 – Dragan J. Vučićević je podetio da se na proslavi “Oluje” nije bilo viskih svetskih zvaničnika po prvi put, te da se okupilo svega 8.000 ljudi, prema pisanju hrvatskih medija.

Ovo ne potire činjenicu da oni slave masovno klanje. Oni se zasta ničega ne stide. Ne stide se četvoro dece koje smo danas namerno stavil na naslovnu stranu. Ta deca su ubijena u bombardovanju izbegličke kolone. Za tu decu i 2.000 pobijenih Srba niko nije odgovara – rekao je Vučićević za TV Pink.

21.37 – Analitičar Dejan Vuk Stankoić ocenio je da je izjava Plenkovića neumesna i cinična, a istovremeno pokazuje da premijer Hrvatske ne želi dobrosusedske odnose.

Postoji anti-srpski obrazac koji je deo njihvog kulturnog identiteta. To je dokaz da Hrvatska nije dostigla civilizacijske vrednosti koje se cene uEvropi. Ovo se vidi i kroz izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Postoji olerancija u Briselu i Vašingtonu, što proističe kroz činjenicu da je Hrvatska dobar saveznik – rekao je Vuk Stanković, dodajući da je lojalnost stečena željom Hrvata da se dodvore SAD i Evropi.

21.33 – Na samom početku emisije predednik SRS Vojislav Šešelj prokomentarisao je izjavu hrvatskog premijera kao vrhunski cinizam i bezobrazluk.

Setim se Jovana Dučića koji je u Beloj kući rekao da su Hrvati najhabriji jer se ničega ne stide. I zaista je tako. Oni veličaju najgori zločin i sprmni su da zločine ponavljaju, čega smo svedoci u prošlosti – rekao je Šešelj za TV Pink.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI