TRAMP PRONASAO OBAMINO PISMO : PREDIVNO JE

– Upravo sam otišao u Ovalnu kancelariju i pronašao ovo divno pismo od predsednika Obame. Zaista je veoma lepo od njega što je to uradio. Poštovaćemo to – rekao je Tramp

Američki predsednik Donald Tramp pokazao je danas u Beloj kući, tokom ceremonije na kojoj je 30 novih “asistenata predsednika” položilo zakletvu, pismo koje mu je ostavio prethodnik Barak Obama, ali sadržaj nije hteo da otkrije.

Upravo sam otišao u Ovalnu kancelariju i pronašao ovo divno pismo od predsednika Obame. Zaista je veoma lepo od njega što je to uradio. Poštovaćemo to – rekao je Tramp, držeći u ruci pismo koje je potom “spakovao” u džep.

Sadržaj pisma, međutim, nije želeo da otkrije, rekavši da to neće biti objavljeno u javnosti.

Foto: AP/Tanjug

– Nećemo čak ni novinarima reći šta stoji u pismu – prenele su agencije.

AP napominje da je tradicija da u Beloj kući odlazeći američki predsednik svom nasledniku ostavi pismo na stolu u Ovalnoj kancelariji.

Ceremonija polaganja zakletve održana je u svečanoj sali, a Tramp je tom prilikom svojim savetnicima poručio da su u Beloj kući da bi se “posvetili nacionalnom dobru”.

Printsrkin: CNN

– Ovde se ne radi o partiji ili ideologiji. Ovde se radi o zemlji, našoj zemlji, o tome da se služi američkom narodu – istakao je Tramp.

Nedavno su prvi put u javnosti objavljena pisma koja su bivši predsednici SAD Bil Klinton i Džordž V. Buš uputili svojim naslednicima.

U pismima čiji je sadržaj prvo objavio ABC mogu se naći reči podrške.

– Biće teških trenutaka. Kritikovaće te. Tvoji “prijatelji” će te razočarati – napisao je Buš nasledniku Baraku Obami 20. januara 2009:

– Ali, uvek ćeš imati svemogućeg Boga sa sobom, porodicu koja te voli, državu koja će te vući, uključujući i mene. Nije važno šta će doći, bićeš inspirisan ljudima koje vodiš.

Foto: Tanjug/AP

Bil Klinton je Bušu 2001. u pismu naveo da će voditi “ponosan, pošten i dobar narod”.

– Od ovog dana vi ste predsednik svih nas. Pozdravljam vas i želim vam uspeh i mnogo sreće – napisao je Klinton.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI