Tramp otkazao sastanak sa Njujork tajmsom, OPTUZBE NA OBE STRANE

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp iznenada je danas otkazao sastanak s predstavnicima Njujork tajmsa, uz navode da su želeli “u poslednjem trenutku” da promene uslove sastanka

Tramp je napisao u Tviter poruci da je odustao od sastanka “kada su odredbe i uslovi za sastanak promenjeni u poslednjem trenutku”  i dodao da to “nije lepo”.

Njujork tajms je to negirao i naveo da su pravila pokušali da promene Trampovi pomoćnici.

Tramp je kritikovao Njujork tajms tokom cele svoje izborne kampanje kao predsednički kandidat republikanske partije i posle izbora za novog predsednika SAD. On je takodje često kritikovao “nepoštene” medije.

U drugoj Tviter poruci Tramp je napisao “Možda će novi sastanak biti dogovoren sa Njujork tajmsom. U medjuvremenu oni nastavljaju da izveštavaju o meni netačno i neprijatnim tonom”.

Potpredsednica za komunikacije Njujork tajmsa Ajlin Narfi je napisala u saopštenju lista “nismo uopšte promenili pravila, niti smo pokušali da ih promenimo.”

Ona je navela da su Trampovi pomoćnici pokušali da promene uslove i tražili nezvaničan sastanak, na kojeme ništa što je rečeno ne bi bio za javnost, “što je list odbio da prihvati”.

“Na kraju smo se sa njima dogovorili da ćemo se vratiti na prvobitni plan, na uži nezvaničan sastanak i na širi, zvanični, s novinarima i kolumnistima”, napisala je ona, i dodala da je Tramp posle toga  otkazao sastanak.

Tramp je u ponedeljak imao nezvaničan sastanak sa predstavnicima televizijskih mreža.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI