Tramp je ruski agent radi sta mu Putin kaze

Putin je tokom kampanje koristio Trampove slabosti i obasipao ga komplimentima, na šta je Tramp reagovao tačno onako kako je Putin očekivao

 

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je ruski agent, ali to još ni sam nije shvatio, izjavio je danas nekadašnji visoki funkcioner Američke obaveštajne službe (CIA) Majkl Morel.

On je u autorskom tekstu u “Njujork tajmsu” (New York Times), objašnjavajući zbog čega će 8. novembra na predsedničkim izborima dati svoj glas demokratskoj kandidatkinji Hilari Klinton, oštro kritikovao Trampa i ocenio da je on “ne samo nesposoban za predsedničku funkciju, već i ozbiljna opasnost za američku nacionalnu bezbednost“.

– Rekao bih da je (ruski predsednik Vladimir) Putin regrutovao Trampa kao agenta Rusije, ali da Tramp to još nije shvatio – naveo je Morel, koji je 33 godine radio u CIA, obavljajući i najviše funkcije.

Morel je podsetio da je i Putin bivši obaveštajni agent, sposoban da otkrije slabosti svojih meta i da ih iskoristi.

On je ocenio da je – Putin tokom kampanje koristio Trampove slabosti i obasipao ga komplimentima, na šta je Tramp reagovao tačno onako kako je Putin očekivao.

Prema Morelovim rečima, milijarder je nazvao Putina velikim liderom, što je ohrabrilo ruske obaveštajne službe da špijuniraju Klintonovu i dovelo do pojačanog angažovanja SAD u okviru NATO-a, naročito u baltičkim zemljama koje strahuju od ruske agresije.

Morel je optužio Trampa za ugrožavanje nacionalne bezbednosti pozivima da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, što, po njegovom mišljenju, pojačava džihadističku propagandu da je rat protiv terorizma zapravo rat protiv islama.

S druge strane, Morel je podržao Klintonovu, navodeći da – veruje u njenu sposobnost da ispuni najvažniju predsedničku dužnost, odnosno da osigura nacionalnu bezbednost.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI