TEZAK PORAZ OPOZICIJE

Uprkos najavama i busanju u grudi da će “osvojiti Beograd”, opozicija je na jučeranjim lokalnim izborima u Beogradu doživela nezapamćeni fijasko!

 

U Skupštinu grada će, pored ubedljivog SNS-a, koji je osvojio čak 45% glasova, ući samo liste Dragana Đilasa sa 18,8%, Aleksandra Šapića sa 9,3% i SPS-a sa 6,1% glasova građana Beograda.

A pre samo nekoliko dana, 1. marta, jadnotiražno opoziciono glasilo Danas objavilo je “eminentno” istraživanje agencije Partner u kojem se tvrdi da će Đilas i Šapić “razbiti”. U ovom istraživanju predviđeno je da će Aleksandar Šapić ubedljivo pobediti na Novom Beogradu, sa 26%, a Dragan Đilas na Vračaru, sa čak 30% glasova.Takođe, žuti mediji bili su potpuno sigurni da u Skupštinu grada ulazi i DS, pa su davali procenu da će osvojiti čas 7% glasova. A osvojili su – 2,2%!

Koliko je opozicija izgubila glasova u pretodnom periodu možda najbolje govori poređenje rezultata lokalnih izbora u Beogradu sa rezultatima prededničkih izbora u glavnom gradu.Naime, u aprilu prošle godine, Aleksadar Vučić je takođe ubedljivo pobedio u Beogradu, a Saša Janković koji je na ovom izborima podržao listu Dragana Đilasa imao je 24,1%. Njegov pulen Đilas sada 5,3% manje!

Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli tada je osvojio čak 12,64%, dok je sada spao na bednih 2,5%.Aleksandar Šapić je, da podsetimo, na lokalnim izboria u Novom Beogradu održanim u aprilu 2016. osvojio 35,5% glasova, dok je sada spao na 9,3% na teritoriji grada.

Pa, gde im onda nestadoše toliki glasači? Možda su samo imali dovoljno vremena da shvate s kim imaju posla!

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI