TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU: Na policiju pucao Abu Jusef, Islamska država preuzela odgovornost!

Jedan policajac je ubijen, a dva teže ranjena u pucnjavi kod Jelisejskih polja u centru Pariza, javlja Rojters i dodaje da je napadač ubijen. Takođe sumnja se da je napadač imao pomagača za kojim je policija raspisala poternicu. U jednom trenutku j objavljeno da je i drugi poicajac podlegao povredama, ali je to policija ubrzo demantovala
 

23.57 Džihadisti preuzeli odgovornost za napad: “Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države” navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

23.35 – Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da drugi policajac nije podlegao povredama, kako su ranije javili mediji, ali da je teško ranjen.

23.12 – Portparol ministarstva Pjer Anri Brande izjavio je da je još rano reći šta je bio motiv napada

22.47-Predsednik Francuske, Fransoa Oland sazvao je hitan sastanak. Kako je javljeno, napadač je od ranije poznat obaveštajnim službama, a u toku je i pretres njegovog doma u istočnom delu Pariza. Otvorena je istraga, koja je poverena antiterorističkim službama.

22.35 –  Još jedan ranjeni policajac je podlegao povredama, dok su još dvojica teško ranjenih trenutno u slabilnom stanju. Policija sumnja da je napadač imao pomagača 

22.15 Prema još neproverenim informacijama, postoje indikacije da su se začuli novi pucnji.

– Jedan policajac je ubijen, dva su teže ranjena. Napadač je ubijen, a područje će biti blokirano još neko vreme – rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske Pjer-Henri Brande.

Kako je objasnio, automobil se zaustavio u blizini policijskog kombija pre napada, a sada je napušten, pa se sumnja da ga je napadač iskoristio da stigne na lice mesta

Brande je dodao da je moguće da je da se u vreme napada odigravala i pljačka, ali da je još nejasno da li su ta dva incidenta povezana, kao i da je nekoliko stanica zatvoreno dok se ne završi policijska istraga.

Kako se navodi, incident se dogodio na Jelisejskim poljima, kada je napadač otvorio vatru na policajce.

Osoba koja je otvorila vatru na policiju je ubijena, naveo je izvor policije za Rojters.

Prema nezvaničnim informacijama u blizini je pronađen i “sumnjivi paket”.

Jelisejska polja su zatvorena, a jake policijske snage na licu mesta ne dozvoljavaju prilaz, dok iznad celog područja kruži i helIkopter.

– Tačne okolnosti još nisu poznate, ali mogu da potvrdim tragičnu pogibiju jednog kolege. Naše misli su sa njegovom porodicom. Jedan ili nekoliko napadača je usmrtila policija. Neki policajci su pogođeni, ali su povrede ublažene zahvaljujući neprobojnim prslucima, iapk bilo je par.

– Ništa nije isključeno trenutno, ni da je terorizam, ni da je zločin – rekao je Ivan Asiom iz Unije policajaca Francuske.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI