TERORISTICKI NAPAD U BARSELONI

Prilikom napada kombijem na šetače u centru Barselone, poginulo je najmanje 13 osoba, dok je povređeno 80, saopštili su zvaničnici. Policija napad tretira kao teroristički. Vozač je pobegao sa lica mesta a u policiji kažu da su dve osobe uhapšene. Lokalni mediji javljaju i da je jedna osoba ubijena u razmeni vatre s policijom ali za to još uvek nema zvanične potvrde. Džihadisti Islamske države preuzeli odgovornost za napad
 

21.57 Predsednik Katalonije Karles Pudždemon, ispravio je zvaničnike policije rekavši da je u napadu u Barseloni poginulo 12 ljudi, 80 je povređeno, dok je 15 u veoma teškom stanju. On je potvrdio da je španska polcija uhapsila dvoje ljudi

21.30 – Islamska država preuzela je odgovornost za napad, prenosi agencija Amak. U međuvremenu policija saopštila da su uhapšene dve osobe a da je hospitalizovano 80 ljudi. Vozač je ranije danas naleteo na dva policajca.

21.26 – Osoba osumnjičena za napad u Barseloni ubijena u razmeni vatre s policijom, javljaju španski mediji, prenosi Bi-Bi-Si. 

21.25 – Policija je saopštila da je privela jednu osobu osumnjičenu za napad, a da su dve još uvek u bekstvu. Prema pojedinim medijima, jedan od osumnjičenih je ubijen.

20.37 – Katalonski ministar unutrašnjih poslova Žoakim Forn je potvrdio da je 13 osoba stradalo, a 50 povređeno u terorističkom napadu koji se dogodio u Barseloni.

Takođe, potvrdio je da je jedna osoba uhapšena i da se “tretira kao terorista”, a demantovao je navode medija da je posle napada došlo do talačke krize u jednom restoranu.

20.00  Uhapšen jedan od osumnjičenih za napad kombijem…

19.20 – Policija je potvrdila da ima najmanje 13 mrtvih. Kako prenosi AFP, policijski zvaničnici tretiraju slučaj kao teroristički napad.

18.55Očevici opisuju vozača kombija kao muškarca visokog 1,70 metara, u beloj prugastoj majici.Kombi je povredio ljude u najpopularnijoj gradskoj ulici La Rambla. Lokalni mediji pišu da ima povređenih i da je vozač pešice pobegao. Policija je saopštila da je nekoliko osoba povređeno, a mediji da su dve osobe poginule. Španski mediji navode da je 12 osoba povređeno.

Prema nekim navodima, naoružani muškarci su upali u turski restoran i drže taoce u njemu. 

List “Gardijan” piše da je španska policija saopštila da incident tretira kao teroristički napad i da se jedno naoružano lice zabarikadiralo u turskom restoranu u blizini La Ramble.Nadležne službe su pozvale građane da izbegavaju mesto incidenta. Na licu mesta se nalazi veliki broj naoružanih policajaca. Detalji zasad nisu poznati.Kako prenosi AFP, policijski zvaničnici tretiraju slučaj kao teroristički napad.Lokalni mediji prenose da je kombi vozio centralnom promenadom pre nego što je udario u kiosk. Agencija Frans Pres javila je da se u kombiju koji je uleteo medju pešake nalazio jedan čovek. 

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI