TAJNI SNIMAK: MILANOVIC O SRBIMA Zele biti gospodari Balkana, a zapravo su saka jada

Nas portal je u posjedu snimke sastanka Zorana Milanovića s predstavnicima branitelja o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala. Predsjednik SDP-a u utorak je, na razgovor iza zatvorenih vrata, pozvao predstavnike Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije.

Šef SDP-a, koji u mandatu vlastite Vlade nije imao dobre odnose s dijelom braniteljske populacije, u ovoj kampanji, čini se, želi s njima uspostaviti što bolju komunikaciju kako bi možda osvojio koji glas više.

Snimka susreta, koji se održao u središnjici SDP-a, traje nešto više od sat vremena, a nakon što smo je preslušali očito je da se bivši premijer Milanović izuzetno trudio da izgladi odnose s braniteljima.

No, neki od sudionika bili su nezadovoljni jer im se nije ispričao za događaje iz prošlosti. Razgovor je bio dinamičan, intenzivan. Nekima na tom sastanku njegov stil, pa i stavovi činili su se previše, kako su ih poslije opisali, huškačkima.

Predsjednik SDP-a Milanović otvoreno je i opušteno govorio o odnosima sa Srbijom, iznio je stavove o ulasku Bosne i Hercegovine u EU, izjasnio se o blokadi pregovora Srbije te najavio da bi kao predsjednik Vlade sa Srbijom pokušao potpisati bilateralni sporazum. U tom razgovoru nije se puno osvrtao na HDZ, iako je nekoliko puta naglasio da na njega nemaju nikakav utjecaj izvana, ni Angela Merkel, ni europski pučani.
U nastavku donosimo audiozapis i treći dio transkripta koji nas portal objavljuje u sutrašnjem tiskanom izdanju.

I u nastavku razgovora Milanović nije birao riječi o istočnim susjedima, u jednom ih je trenutku nazvao ‘šakom jada’, a braniteljima je sugerirao da se ne ponižavaju i ne traže razgovor s Vučićem.

Međutim, taj dio uskoro završava i potom se šef SDP-a s braniteljima prepirke oko prosvjeda koji su branitelji bili organizirali u šatoru ispred Ministarstva branitelja.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI