TAJNE SLUZBE BiH I HRVATSKE PRATE PREDSEDNIKA VUCICA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavo je da je obaveštajnim struktrama u BiH dat nalog za prisluškivanje državog vrha Srbije, te da veruje da je isti slčaj i sa Hrvatskom.

Dodik je to otkrio u intrvjuu za zagrebački Večernji list.On je rekao a su to ozbiljne stvari i da Obaveštajno-bezbednosna agencija nazire i poslanike u BiH.Svako je dobio svojeOdnose Beograda i Zagreba treba popraviti, jer Hrvati i Srbi nose teško breme istorije. To se ne može zanemariti, ali i su se i okolnosti promenile u poslednjih 20-ak godina. Hrvati su dobili vlastit državu, Srbi su dobili svoje dve države, Srbiju i Republiku Srpsku Naravno da to predsdavajćem Zajedničke komisije za nadzor nad radoma OBA Nikoli Špiriću ne mogu da naprave i zato traže njegovu smenu. Zato se sada otvara i pitanje šta rade Hrvati u toj komisiji. Hoćete li da vam upakuju spletku oko

Predsednik RS je rekao i da su dve najnepželjnije osobe u politici BiH on i hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović i da bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbgović želi da ih se reši.

– Nema ništa gore za jednu zemlju, posebno za ovkvu kao što je BiH, da njome upravlja tajna policija, a to se već događa jer Obaveštajno-bezbednosna služba (OBA) BiH funkciniše tako da uništi srpski i hrvatski identitet i da od njih pravi neprijatelje – naveo je Dodik.OBA, navo je Dodik, nije naša služba.To je nama neprijateljska služba. Mi je tako i posmatramo – poručio je Dodik.Govoreći o odnosima Beograda i Zagreba, Dodik kaže da odnose dveju država treba popraviti, jer Hrvati i Srbi nose teško beme istorije.
To se ne može zanemariti u našim međusobnim odnosima. Ali su se i okolnosti promenile u poslednjih 20-ak godina. Hrvati su dobli vlastitu državu, Srbi su dobili svoje dve države, Srbiju i Republiku Srpsku – ocenio je Dodik.

Neću nikada biti Bosanac. Ne identifiujem se sa tom rečju ni kao geografskim pojmom, a kamoli nacionalnim. Za mene je ponižavajuće da me neko zovne Bosancem.Prema jegovom mišljenju, istorijska pitanja treba ostaviti istoričarima, treba poštovati osećaje ljudi i stradanja i naučiti živeti jedni pored drugih, te da odnosi treba da se normalizuju
U realnim stvarima treba da se podržavamo, kao što mi ovde nastojimo pomoći ostvarenju prava Hrvata u BiH. Naša podrška nije iz bilo kakvih kalklacija, nego to radimo jer želimo i za sebe ono što Hrvati traže. I to nije na štetu Bošnjaka. Ni u kom slučaju, nego je reč o pokušaju da se Bošnjaci nateraju da odustanu od majorizacije i svojatnja BiH – kazao je Dodik.On je naglasio da u BiH nije moguća asimilacija i da nema ništa od “bosanštine”.
Ja, pre svega, želim da živim u slobodi. Moja slboda podrazumeva identifikaciju s narodom kojem pripadam. Ne znam zašto to nekom smeta. Neću nikada biti Bosanac. Ne identifikujem se sa tom rečju ni kao geografskim pojmom, a kamoli nacionanim. U Hercegovini je to malo drugačije, koliko znam, ali u Bosni to ne dolazi u obzir. Za mene je poniavajuće da me neko zovne Bosancem. Neću to nikada biti – istakao je Dodik.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI