TAJNA SPREGA TAJKUNA I AMERICKIH LOBISTA Miskova direktorka lobira protiv Srbije!

Miškova potpredsednica u Americi intenzivno lobira protiv Vlade Srbije, saznaje nas portal iz odlično obaveštenih izvora!

Prema saznanjima našeg lista, potpredsednica „Delta holdinga“ Marija Desivojević, ovlašćena od vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića za održavanje kontakata sa američkom lobističkom firmom „Podesta“, pomoću te firme lobira protiv Vlade Srbije, predstavljajući je na najnegativniji mogući način.

– Uticajnim diplomatama plasiraju se priče da je Vlada Srbije korumpirana, da krši ljudska prava, da narušava poslovnu klimu u zemlji, ugnjetava domaće preduzetnike, a širi strah među inostranim investitorima.

Pritisak na ambasade

U martu 2013. na adrese najuticajnih ambasada u Beogradu, ali i u zemljama EU, stiglo je pismo iz „Podeste“ sa navodima da je Mišković, kao ugledni privrednik, žrtva kampanje nacionalističkih političara. Od stranaca je traženo da utiču na njegovo oslobađanje, a premijera Vučića su indirektno optužili da je hapšenje izvršio samo zbog svog političkog rejtinga.

U negativnom kontekstu se naročito pominje projekat „Beograd na vodi“, koji je karakterisan kao korupcionaški, ali i svaki drugi koji Vučićeva vlada pokrene i koji označi kao važan. Mišković preko Marije, koja je njegova desna ruka, šalje silan novac toj lobističkoj kompaniji, jer veruje da će njihovo lobiranje imati efekat koji on želi i da će Vlada Srbije na kraju biti okarakterisana kao izuzetno loša. Intenzitet toga naročito se porastao nakon što je Mišković osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za pomaganje u utaji poreza – otkriva naš izvor.

Da Mišković u savezu sa američkom agencijom „Podesta“ lobira protiv srpske vlade raskrinkao je pre izvesnog vremena i nemački list „Frankfurter algemajne cajtung“. Taj nemački dnevnik je, naime, objavio tekst „Uz malu pomoć prijatelja – američke agencije za lobiranje i beogradski oligarsi u borbi protiv srpske vlade“.

– Vest o Miškovićevom savezu s profesionalnim prodavcima magle iz Amerike najavila je novo poglavlje u borbi za vlast između oligarha i srpske vlade – objavio je tada FAZ, uz napomenu da otkako je u Srbiji došla na vlast Srpska napredna stranka (SNS), „nekada nedodirljivim privrednim glavešinama vetar žestoko duva u lice“. „Podesta“ je, kako je pisao nemački list, i tada revnosno obavljala posao, pa su tako strani izveštači dobili dopis u vezi sa Miškovićevim slučajem, a u jednom od njih se insinuira da se u njegovom slučaju, na kraju krajeva, radi o težnjama Srbije ka prustupanju EU „stvaranjem situacije u kojoj se paraleno odvijaju procesi pridobijanja stranih investitora i hapšenja preduzetnika“.

Iz „Delte“ su svojevremeno rekli da je „Podesta“ angažovana isključivo kako bi podigla kvalitet kompanijske komunikacije sa javnošću.

Šta je „Podesta“?

Agencija „Podesta“ osnovana je 1987. godine i ima 78 zaposlenih. Sebe predstavlja kao grupu koja više od dve decenije postiže superiorne rezultate u raznim oblastima, od kreiranja politike i komunikacija za vreme kriza, preko onlajn zagovaranja i suštinskih strategija. Tim „Podeste“, kako se navodi na njenom sajtu, ima značajno iskustvo u mnogim oblastima, od vladinih regulativa i reformi do finansijskih, energetskih i ekoloških pitanja, zdravstvene nege i međunarodne politike, odbrane, tehnologije, odnosa sa medijima, razvoja brendova i „svega drugog između“.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI