SVINJSKE SNICLE U SOSU

1

Svinjske šnicle u sosu pripremite na sledeći način: prvo svinjetinu od buta isecite na četiri deblje šnicle otprilite svaka šnicla da bude teška oko 150g. Svaku šniclu blago istanjite čekićem za meso i začinite ih sa soli, vegetom i biberom, a zatim svaku šniclu premažite sa malo senfa. Ovako pripremljene šnicle možete odmah peći, ali biće još mekše i ukusnije ako ih ostavite da se mariniraju bar pola sata.

2

U dublji tiganj na malo zagrejanog ulja stavite pripremljene svinjske šnicle da se prže dok ne budu blago rumene sa obe strane.

3

Dok se šnicle prže jednu veću glavicu crnog luka oljuštite i sitno isecite. Kad su šnicle blago porumenele pospite ih sa isečenim crnim lukom, podlite sa malo vode i nastavite svinjske šnicle u sosu dinstati uz po malo dosipanje vode oko 45 minuta.

4

Za to vreme razmutite brašno u malo hladnog mleka da nema grudvica, zatim dodajte kašičicu senfa i kiselu pavlaku pa dobro promešajte da se smesa izjednači.

5

Gotove skroz meke i sočne šnicle izvadite iz tiganja pa u sos u kom su se šnicle pekle naspite pripremljenu smesu od mleka uz neprestano mešanje. Sos začinite sa soli i biberom dobro promešajte pa vratite svinjske šnicle u sos i kratko prokuvajte samo da se sos zgusne i poveže sa šniclama. Svinjske šnicle u sosu tople poslužite sa prilogom po želji, ali najbolje ih je poslužiti sa pireom.

Najpoplarnije
Facebook Comments
Share