Sudar vozova kod Novog Sada, MAŠINOVOĐA PROŠAO KROZ CRVENO

Međunarodni saobraćaj ka Budimpešti je obustavljenVečeras oko 19.15 došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozaputnički i teretni.

Kako Telegraf.rs saznaje, između stanica Sajlovo i Kisač zbog loših vremenskih uslova mašinovođa putničkog voza prošao je crveni signal i udario otpozadi u kraj teretnog voza, pri brzini od 15 kilometara na čas. 
Mašinovođa teretnog voza kaže da je jedva osetio da ga drugi voz udario.

Povređene su 22 osobe. Nema životno ugroženih, a četvoro je zadobilo teže povrede.

– Naša dispečerska služba je u 19.34 sata dobila telefonski poziv sa obaveštenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mesta bio nepristupačan teren, povređeni su drugim vozom preveženi do Glavne železničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima hitne pomoći transportovani u Klinički centar – rekao je Tanjugu direktor službe novosadske Hitne pomoći Bogdan Živanović.

Prema njegovim rečima, na Glavnu železničku stanicu odmah po dojavi o nesreći stiglo je devet ekipa hitne pomoći i svi povređeni su, kako je istakao, bez problema prevezeni u Klinički centar Vojvodine na dalju opservaciju.

Portparol novosadske Dečije bolnice Dušan Vuković rekao je Tanjugu da je u tu bolnicu promljeno petoro dece povređenih u sudaru dva voza i da su posle ukazane pomoći puštena kućama.

– Sva deca su zadobila lakše telesne povrede zbrinuta su u Dečijoj bolnici i otpuštena su kućama – rekao je Vuković.

Foto-ilustracija: pixabay.com

– Najvažnije je da poginulih i životno ugroženih nema, a možemo istaći da su hitna pomoć, policija i vatrogasne službe svoj posao odradile na visokom nivou – rekao je Živanović.

Na železničkoj pruzi Beograd-Novi Sad se, inače, dogodila nesreća, a međunarodni saobraćaj ka Budimpešti je u prekidu.

Mašinovođa nije povređen.

(Telegraf.rs)

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI