UZAS: Stric monstrum danima silovao devojcicu (12), roditelji joj nisu verovali

Nesrecna devojcica, nakon sto ju je napastvovao stric sa kojim je zivela u istom dvoristu, dogadjaj je ispricala majci i ocu, ali joj oni nisu verovali! Tek kada se zbog straha sto zivi u blizini strica poverila drugaricama, od kojih je jedna ispricala majci, slucaj je zavrsio u policiji.


Policija u Kragujevcu uhapsila je M. Đ. (34) zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje nad bratanicom (12)

– Dete je nakon saslušanja u policiji odvedeno na pregled kod lekara, ali na svu sreću povreda po genitalijama nije bilo. Ona je detaljno ispričala šta joj je sve stric radio i na šta ju je terao. Nasilnik je uhapšen i zadržan u pritvoru – objašnjava naš sagovornik.

Zatvor do tri godine

Ukoliko se dokaže da je M. Đ. (34) nad maloletnicom izvršio krivično delo nedozvoljene polne radne, preti mu kazna zatvora do tri godine.

On je od devojčice tražio da ga oralno zadovoljava, da se skida pred njim i da mu dozvoli da je pipka. Prema detetovoj priči, to se dogodilo dva-tri puta i više nije mogla da trpi. Kako je dodala, on je i masturbirao pred njom.

Sumnjivo je to što roditelji u prvi mah nisu ništa učinili tim povodom, a policiji su se pravdali da im je njena priča bila neozbiljna.

– Ne znamo da li je porodica slučaj krila zbog sramote ili je zaista više verovala M. Đ. nego svom detetu – objašnjava naš sagovornik i navodi da će istraga obuhvatiti i njihovu odgovornost u ovom slučaju.

Prema našim informacijama, uhapšeni momak u policiji je negirao da je bilo šta imao sa bratanicom. On se pravdao da je devojčica sve izmislila i da joj nikada ne bi učinio ništa loše, što su mu, po svemu sudeći, poverovali njeni roditelji, ali ne i tužilaštvo koje je naložilo istragu.

Četiri pedofila upisano u Registar po Marijinom zakonu

U Registar pedofila u Srbiji upisane su prve četiri osobe u skladu sa primenom Marijinog zakona i u toj evidenciji će shodno zakonu ostati trajno. Marijin zakon kaže da se podaci iz posebne evidencije mogu dati sudu, javnom tužiocu i policiji, kao i jedinici Uprave koja se bavi izvršenjem alternativnih sankcija, kada je to potrebno za vršenje poslova iz njihove nadležnosti. Škole, vrtići i drugi organi koji rade sa maloletnicima i decom dužni su da traže podatak da li je u Registar upisano lice koje treba da se zaposli.

Zakon je dobio ime po osmogodišnjoj Mariji Jovanović iz Starih Ledinaca kod Novog Sada, koju je 2010. silovao i ubio Mladen Ogulinac, koji je i pre toga bio osuđivan za seksualne delikte prema deci i maloletnicima. Tim zakonom su propisane posebne mere, koje prema osuđeniku mogu da traju najduže 20 godina nakon odsluženja kazne, kao što su prestanak javne funkcije i zabrana sticanja nove, zabrana rada sa decom, poseta mestima na kojima se okupljaju maloletnici, poput vrtića, škola, školskih dvorišta, igrališta i dečjih manifestacija.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI