STEFANOVIC: BOLJE DA JUNKER NIJE NISTA PISAO

Министар унутрашњих послова  Небојша Стефановић изјавио је вечерас Тањугу, поводом одговора председника ЕК премијеру Александру Вучићу на Писмо о антисрпској политици у региону, да, што се њега тиче, боље да ништа нису одговарали ни писали.

“Надам се само да ће Србија и Премијер Вучић је издржати писања сам неписања које имају Јункер И ЕС. Сто се мене тице, боље да ништа нису одговарали, да ништа нису писали”, рекао је Стефановић, У краткој телефонској изјави Тањугу.

Он је у писму позвао на повратак конкструктивном билатералном ангажовању.Како наводи Коцијачич, Јункер је у писму нагласио да су добри Суседски односи и регионална сарадња, као и помирење, фундаментални принципи које морају да поштују све земље Кандидати за Чланство у ЕУ и потенцијлани кандидати, али и исто тако и све државе-чланице Уније у региону.Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич потврдила је вечерас за Тањуг да је председник ЕК Жан Клод Јункер Одговорио на писмо премијера Србије Александра Вучића сам да је у писму изразио забринутост поводом најновијег развоја ситуације у односима између Србије и Хрватске.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI