STRANI PLAĆENICI Za žutu patku i laži o Srebrenici SAD i EU dalI 3.626.244 evra!

Inicijativa mladih za ljudska prava, JUKOM, Građanske inicijative i Beogradski centar za ljudska prava za dve godine dobili ogroman novac sa Zapada


Nevladine organizacije koje učestvuju u protestima pod simbolom “žute patke” i one koje godinama pokušavaju da žigošu čitav srpski narod kao odgovoran za navodni genocid u Srebrenici za poslednje dve godine dobile su od zapadnih donatora neverovatnih 3.626.244 evra, otkriva Informer!

Finansijski podaci do kojih je došla naša redakcija pokazuju da su silni milioni otišli na račune četiri NVO – Inicijative mladih za ljudska prava, JUKOM, Građanska inicijativa, Beogradski centar za ljudska prava.

Lova od Stejt departmenta

Paprene donacije dali su, naravno, zloglasni srbomrsci, američki tajkuni Dejvid Rokfeler i Džordž Soroš, a među istaknutim finansijerima su i Stejt department, britanska ambasada u Beogradu i američka Fondacija NED.

Od prve do poslednje uplate, odnosno od januara 2014. do oktobra 2016, ove četiri NVO istakle su se nizom vrlo spornih aktivnosti. Tako su predstavnici Inicijative mladih, zajedno sa JUKOMOM i Beogradskim centrom za ljudska prava postali vrlo aktivni na protestima “Ne davimo Beograd”.

Prethodno su leta 2015. zahtevali od Skupštine Srbije da usvoji deklaraciju o navodnom genocidu u Srebrenici, kojom bi se 11. jul obeležavao kao Dan sećanja na žrtve genocida, a svako njegovo negiranje bilo bi automatski kažnjivo (!?).

Tom prilikom su, uz podršku Građanskih inicijativa, izveli i “performans” ispred parlamenta, optužujući Srbe da su izvršili genocid nad Bošnjacima.

I dok iz tri od četiri pomenute NVO nismo juče dobili odgovore na naša pitanja, Milan Antonijević iz JUKOMA kaže da u Srbiji i dalje postoji otvorena kampanja protiv rada NVO koje se finansiraju iz inostranstva (!?).

Mene je Šešelj još pre 20 godina nazvao stranim plaćenikom i to se do danas nije promenilo. Ljudi treba da shvate kako funkcioniše NVO sektor i zašto je važno da on postoji. Trenutno je najveći donator Evropska unija. Mi smo takođe davali grantove manjim, lokalnim organizacijama kako bi realizovale svoje projekte. Najčešće su to projekti protiv diskriminacije i korupcije, u pitanju je i besplatna pravna pomoć koju mi godina pružamo svim građanima, a o tome niko ne priča – tvrdi Antonijević.

Udaraju na vlast po svaku cenu
Potpomognuti novcem i uticajem zapadnih centara moći oni na sve načine žele da pokore vlast
Dragomir Anđelković, politički analitičar

Na drugoj strani, politički analitičar Dragomir Anđelković ističe da su sve ove organizacije deo propagandne mašinerije “klintonovsko-soroševskog” lobija, koji godinama grana uticaj u Srbiji.

Potpomognuti novcem i uticajem zapadnih centara moći, oni na sve načine žele da pokore vlast i da daju do znanja da su spremni na razne opstrukcije, sve dok njihovi finansijeri ne ostvare svoje interese. To je posebno očigledno u poslednje vreme, ali dugoročno njihova snaga slabi – smatra Anđelković.

Srbi večito agresori

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da nisu sve strane donacije povezane sa politikom, ali da je u ovom slučaju važno otkriti koji to donatori imaju cilj da predstave lažnu sliku o zločinu u Srebrenici.

Treba utvrditi kom međunarodnom faktoru je interes da poslednjih 20 godina dosledno istraje u nameri da Srbe prikazuje isključivo kao agresore, a Hrvate i muslimane kao žrtve koji su samo vodili oslobodilačke ratove – zaključuje Linta.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI