Stranci preko desničara prave haos u Srbiji! Ekstremisti prave haos

Posle Bregzita, ekstremisti širom Starog kontinenta počeli su da se organizuju kako bi „ubedili“ i druge zemlje da napuste Evropsku uniju.

Tako su u Bratislavi na maršu neonacista koji traže Slegzit rame uz rame bili ekstremisti iz Srbije, Hrvatske, Nemačke…

– Cilj je da upozorimo na probleme s kojima se Evropa suočava. Došli su da nas podrže iz Nemačke, Srbije, Češke, Hrvatske i drugih zemalja – rekao je jedan od organizatora ekstremističkog marša, dok su pojedine partije najavile sakupljanja potpisa za održavanja referenduma.

Istovremeno, Norbert Hofer iz austrijske partije FPO najavio je da će tražiti od vlasti u Beču da raspišu referendum, slično se najavljuje i iz Finske i nekih drugih zemalja, a prema rečima Zorana Dragišića, profesora Univerziteta u Beogradu i stručnjaka za bezbednost, ujedinjavanje evropske desnice nije ništa čudno.

Ekstremisti prave haos

– Ekstremisti se lako ujedinjuju, to su ideološka i psihološka braća, bez obzira na nacionalnost, pa i ne čudi što su Srbi i Hrvati marširali zajedno u Bratislavi. Pogotovo sada posle Bregzita, kada misle da je došlo njihovo vreme – kaže Dragišić. O tome da li ćemo uskoro moći da vidimo desničare kako marširaju i u Srbiji, kao i drugim pojedinim evropskim zemljama, on kaže:

– Naravno, ne sumnjam da će strane obaveštajne službe koje kontrolišu pojedine grupe kod nas pokušati da ih „objedine“ u pokušaju da naprave neki haos, ali verujem da će Srbija imati snage da se nosi s takvim problemima i izađe kao pobednik. Nisu ovo devedesete, ojačali smo kao država – kaže Dragišić.

Najbogatiji izgubili 127,4 milijardi

Odluka Britanaca da napuste EU izazvala je teške potrese na svim globalnim tržištima kapitala, a samo u jednom danu 400 najbogatijih ljudi sveta izgubilo je 127,4 milijardi dolara, procene su agencije „Blumberg“.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI