STOLTENBERG: Zalimo za žrtvama NATO bombardovanja!

STOLTENBERG: Srbija je izvoznik stabilnosti, žalimo za žrtvama NATO bombardovanja!
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas, posle sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da je Srbija izvoznik stabilnosti u regionu
 
Stoltenerg je rekao da NATO poštuje vojnu neutralnost naše zemlje i izrazio žaljenje zbog nevinih žrtava NATO kampanje, odnosno svojevremenog bombardovanja SRJ.

Generalni sekretar Alijanse je zajedničku pres konferenciju s Vučićem u Briselu počeo pozdravom “dobar dan” na srpskom jeziku i istakao da je Srbija u srcu Balkana, što je u srcu Evrope, te da značajno doprinosi na različite načine regionalnoj stabilnosti.

On je ocenio da je imao odličan sastanak sa premijerom Vučićem.

Poručio je da NATO poštuje suverenu odluku naše zemlje o vojnoj neutralnosti.

informer.rs

Takođe je podsetio da je svrha i cilj vazdušnih akcija NATO 1999. godine bila zaštita civila, u čemu se, kaže, uspelo.

– Gubitak života nevinih ljudi je bila tragedija i zbog toga duboko žalim – rekao je šef NATO.

Poručivši Vučiću da je dobrodošao u sedište NATO, on je dodao je srpski premijer imao odličan sastanak sa predstavnicima Atlantskog saveta i to je prvi susret premijera sa tim telom.

– Imali smo oličan sastanka sa Savetom, i to pokazuje da radimo na jačanju saradnje izmđu NATO i Srbije. Ponosan sam sam na prijateljstvio sa vama, zahavalan što ste ovde. Razgovarali smo različitim pitanjima ukljucujući i naše zajedničke bezbendosne izazove – rekao je Stoltenberg.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI