STOKA U HRVATSKOJ Beogradjanima izgrebali automobil i urezali ustaske simbole!

Turisti iz Srbije koji su se odlučili da letuju u Hrvatskoj i ove godine nailaze na “toplu” dobrodošlicu domaćina. Beograđanima su u Rijeci, za sada nepoznati idioti, izgrebali automobil i na njemu urezali ustaške simbole…


Jedan Riječanin obavestio je “javnost” kakvu su “divnu dobrodošlicu” dobili njegovi prijatelji iz Beograda, i to u hrvatskom gradu koji važi za najnapredniji i najtolerantniji. On je postavio fotografiju na kojoj se vidi kako je beogradski automobil izgreban i na njemu ugravirani ustaški simboli.

“‘Divan’ grad koji teče. Pa dosta više Hrvata, Srba, Bosanaca i Japanaca, dosta je da glumimo ljubavnike, skrivamo prijatelje i aute”, poručio je Riječanin putem Fejsbuka.

Njegovi prijatelji dele njegovo razočaranje, premda svi ne krive grad, već činjenicu da šovinista ima svuda. Rijeka je, sa izuzetkom grupa koje su na nacionalističkoj i šovinističkoj osnovi napadale bivšeg intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Olivera Frljića, uglavnom čuvala svoju reputaciju otvorenosti.

Ovakvi napadi na automobile turista sa srpskim registarskim tablicama, nažalost, ponavljaju se iz godine u godinu.

Jedan od “prominentnijih” huškača na srpske turiste u Hrvatskoj, Robert Pauletić, u međuvremenu je, napredovao do mesta zamenika ministra turizma zahvaljujući Mostu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI