STEFANOVIC: ZA 7 DANA ZNACEMO KOLIKO CE BITI POVECANJE PLATA

Ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio danas će se za oko nedelju dana znati tačno koliko će biti povećana plata pripadnicima policije, vojske i BIA
 

– Sada imamo više prostora za povećanje plata i nabavku nove opreme, kako bi rad policije, vojske i BIA bio efikasniji, a u korist građana. Ne znam tačno procene, ali mislim da ono o čemu smo ranije razgovarali (10 odsto) može da bude realno, sačekaćemo konačne procene za nedelju dana – kazao je Stefanović novinarima.

Očekuje da će se tada znati više detalja oko toga, kao i da je već razgovarao sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem.Stefanović je istakao da je Srbija u dobrom finansijskom stanju i da dryyava može da iznese to povećanje plata, kako bi se popravio materijalni položaj velikog broja judi.

– Rad vlade je dobar i vlada beleži dobre ekonomske rezultate. Konsolidovali smo naše finansije. Vidim prostor da se ta plata poveća i razgovarali smo sa sa premijerkom i predsednikom, kao ministrom odbrane i direktorom BIA o položaju pripadnika sektora bezbednosti i naše mišljenje je da taj prostor za povećanje plata postoji – istakao je Stefanović.Dodao je da je taj sektor podnosio sve ekonomske teškoće iz prethodnog perioda i da su do sada mogle samo donekle da se povećaju plate, ali da sada ima više prostora za to.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI