STEFANOVIC: PRETUCEN JE POLICAJAC, BICE KRIVICNIH PRIJAVA

Ispred gradske skupštine su fizički napadnuti odbornici i gradonačelnik Beograda, a povređen je jedan policajac, rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Kako je rekao, nemoguće je negirati da je ispred skupštine viđeno “potpuno nasilje i divljanje”, kao i pokušaj prebijanja ljudi. Najavio je i podnošenje prekršajnih i krivičnih prijava.

– Došlo je do napada na pripadnike policije, a napadnuti su i gradonačelnik i veća grupa odbornika pri pokušaju da uđu u zgradu. Pripadnici inicijative Ne da(vi)mo Beograd su pokušali da spreče ulazak, a kada im to nije uspelo, bilo je pokušaja da transparentima i motkama na kojima su bili transparenti budu udareni odbornici i gradonačelnik – rekao je Stefanović.

napad na Sinišu Malog

Kako je naveo, povređen je policajac I. Dž. koji je udarcem drvenim predmetom zadobio povrede lica i ruku, a slomljene su mu i naočare. Ministar je naveo da je policajac prebačen u bolnicu, gde će biti ustanovljen stepen povreda.

– Bačeno je više predmeta na policajce, prilikom pokušaja nasilnog ulaska u skupštinu jednom je pocepana uniforma, a jedan čovek je polivao policajca nepoznatom tečnošću – rekao je Stefanović.

Ministar policije u tehničkom mandatu je rekao da je nasilje nedopustivo i da je “opasno ako bilo ko pokušava da opravda takvo nasilje”.

– Postoji bezbroj snimaka, sve se vidi i pozivam sve koji učestvuju u javnom životu da ne relativizuju ono što se desilo – rekao je Stefanović.

Stefanović je istako da je policija reagovala profesionalno i uzdržano i da je “nemoguće negirati ono što se desilo”.

napad na Sinišu Malog

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” održala je jutros protest ispred gradske skupštine, a tokom protesta je u više navrata došlo do gužve, guranja i meteža. Opširnije u posebnoj vesti.

Gradonačelnik Siniša Mali je rekao da je napadnut i da se plaši za svoju bezbednost, dok su iz inicijative negirali da je bilo napada.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI