STEFANOVIC OTKRIVA TEME RAZGOVORA JOHANESA HANA SA ZVANICNICIMA

U subotu će biti održana sednica vlade kojoj će prisustvovati i evropski komesar i na kojoj će se razgovarati o svim važnim temama, reko je ministar Stefanović Potpredsednik vlade Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija želi mir i stabilnost, ali i da od EU očekuje jasan stav o svemu što se dešavalo u regionu u prethodnih nekoliko meseci, kao i da će sednici vlade u subotu prisustvovati i evropski komesar Johanes Han.

On je za RTS rekao da je važno što Han dolazi u Srbiju, jer sve što se dešavalo u poslednjih nekoliko meseci zahteva ozbiljne razgovore i razjašnjenje situacije koja je opterećivala region.

U subotu će, kako je rekao, biti održana sednica vlade kojoj će prisustvovati i evropski komesar i na kojoj će se razgovarati o svim važnim temama.

– Ali naša poruka je jasna, Srbija želi mir i stabilnost, u regionu i zemlji, koji su preduzlov za nastavak ekonomskih reformi i ekonomskog rasta. To je veoma važno za Srbiju i hoćemo sa komesarom Hanom da razgovaramo najotovrenije o svim takvim pitanjima – rekao je Stefanović.

Biće reči i u poglavljima 23 i 24, rekao je Stefanović i dodao da su ministarstva pravde i unutrašnjih poslova napravili značajan napredak. – Za Srbiju je vladavina prava i reforme u vladavini prava važan korak napred i važan strateški cilj, ali nam je isto tako važno i da uputimo poruku da je nemoguće pa makar i od članica EU i njihovih predstavnika da čujemo da su Srbi i Srbija šaka jada – rekao je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

Upitan šta očekuje od Brisela, budući da nije bio zadovoljan odgovorom na pismo koje je premijer uputuio EU, Stefanović kaže da očekuje jasan stav o situaciji u regionu.

– Želimo da predstavimo ono sto mi vidimo, da vrlo otvoreno kažemo o čemu razmišljamo o svakoj od ovih tema i kako vidimo situaciju u regionu, da potpuno otvoreno i racionalno sa argumentioma razgovaramo o svemu što se dešavalo, uz jasnu poruku da za naš narod ne mozete reći da je šaka jada. To se ne radi, to nije dobra poruka – rekao je Stefanović.

– Prosto morate reći šta je stav o Srbiji, kako hoćete sa Srbijom dalje – rekao je Stefanović i poručio da je Srbija da nastavi sa refomrama, jer EU to očekuje, ali i zato što je to dobro za građane.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI