STANKO SUBOTIC TVRDI: Ruzica Đindjic mi trazila vilu na Dedinju odmah posle atentata na Zorana

Kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane, koji je nedavno pravosnažno oslobođen optužbi za šverc cigareta, tvrdi da mu je Ružica Đinđić odmah posle atentata na Zorana Đinđića tražila da joj pokloni vilu na Dedinju


U intervjuu za nedeljnik “Ekspres” Cane se priseća kako mu je Ružica rekla da joj treba luksuzna kuća jer nema gde da živi, a tvrdi i da se raspitivala za “Đinđićev novac”.

Čeda molio i uzimao

Subotić tvrdi i da je bio žrtva milionskog reketa Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića, Dragana Šutanovca i drugih srpskih političara, ali priča i kako su ga opljačkali Miroslav Mišković i Milan Beko!

Prenosimo vam najzanimljivije delove Canetove ispovesti:

Hajku na mene vodili Tijanić i Dinkić

Subotić veruje da iza medijskih napada na njega, koji su počeli 2002. godine, stoji kabinet Vojislava Koštunice, ali i neki drugi ljudi…
– Koštuničin ekspertski tim, na čelu sa Aleksandrom Tijanićem i opskurnim beogradskim biznismenima, odnosno Crnogorcima kojima je bio interes da postanu vlast u Crnoj Gori, pokrenuo je medijski masakr protiv mene. Najaktivniji van Koštuničinog kabineta bio je Mlađan Dinkić – ističe Subotić.

* Ružica me zvala da dođem kod nje posle saučešća, sva plačna i ucveljena, naravno, za šta je i imala veliki razlog, i onda je tražila da joj dam kuću na Dedinju. Moju porodičnu kuću. Njoj treba, nema gde. I nisam joj dao. Onda me je naravno pitala da li Zoran ima neki novac kod mene. Rekao sam joj da ima i da novac s tog računa neće biti potrošen ni za šta osim za DS.

* Ružici Đinđić sam po nalogu Borisa Tadića dao milion i kusur evra. Ali je Boris bio ljut, pošto je valjda smatrao da istog dana treba da joj predam taj novac, mislio je da ga imam u džakovima. Verovatno je polazio od sebe, možda on drži keš u džakovima… Onda sam ja rekao da mi treba vreme da podignem taj novac i sukcesivno sam joj davao, 100.000, pa 200.000 evra, imam tačne datume kad je i koliko dobila.

* Ko je uostalom Tadić? Njemu se desila funkcija, on je bitanga jedna, pokvarenjak, nepošten čovek, lopov koji je mene lično pokrao i prevario.

* Čeda Jovanović je dolazio, bilo mi ga je žao, bio je Zoranov saradnik i mislio sam da mu treba pomoći. I pomogao sam mu finansijski, a kad se desilo šta mi se desilo, onda je dolazio u moju firmu i počeo da reketira moju firmu. Zovem ga, neće da se javi. Pošaljem mu poruku: “Molim te, sada ćeš lepo ili da vratiš taj reket koji si uzimao ili da mi vratiš novac koji sam ti davao, pošto ne mogu i da te pomažem i da me reketiraš.” I pošto mu se pare nisu vraćale, onda mu je super leglo da prijavi da je u opasnosti od mene i dobio je obezbeđenje.

Oteli mi “Novosti”

Šuletove mafijaške metode

Cane naglašava da je Dragan Šutanovac mafijaškim metodama od njega često uzimao “pomoć”.
– Sedeo je u mojim firmama, nije izlazio iz njih. U svom kabinetu u Ministarstvu odbrane držao je zastavicu moje “Future plus”… Uzimao je pomoć kad mu je trebalo za štampanje, da pomogne nekim novinama da imaju bolje uslove, a da zato pišu bolje o DS ili lošije o nekome. Odvratan je to osećaj, pravi mafijaški sistem. Mafijaši dođu kod vas, sednu, prave vam probleme preko medija, organizuju sve, ali sede kod vas da vam kao pomažu.

* Miša Beko i Miroslav Mišković su me lično opljačkali. “Večernje novosti” sam uslužno kupovao za nemački “Vac”. Međutim, onog dana kad sam dao zvaničan predlog za otkup tih akcija, pojavio se Beko s pričom da bez njega to ne možemo da uradimo, da u Srbiji nema privatizacije bez njega. Bodi Hombahu iz “Vaca” je posle sastanka u Koštuničinom kabinetu jasno dato do znanja da, ako želimo tu kupovinu, moramo da razgovaramo s Bekom i Miškovićem.

* Nemačka delegacija mi je rekla da ipak odemo na sastanak kod Miškovića. I tu su bili Mišković i Beko i rekli nam da je uslov da kupimo “Novosti” da im damo sav novac, 24 miliona evra, da oni kupe akcije “Novosti”, a da nam kasnije te akcije predaju i da ne pitamo za koliko novca su kupili.

* Mišković je monstruozan tip, spreman da koristi svoju moć u svakom smislu da se domogne kapitala i novca. Beskrupulozan je i nema mere koliko je dovoljno. Meni je predlagao kako da otmemo distribuciju žvaka nekim ljudima, čak mi nije nudio ni profit da podelimo nego samo on da uzme.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI