SRBIJA, RIO, OLIMPIJSKE IGRE, MEDALJE …

SRBIJA, RIO, OLIMPIJSKE IGRE, MEDALJE …
SRBIJI OSAM MEDALJA NA OI! Evo kakve su prognoze, ko će nam doneti odličja iz Rija!
Američka novinska agencija AP objavila je svoju prognozu osvajača medalja na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, na kojoj Srbiji “daje” osam odličja


Po proceni AP, srpski sportisti će osvojiti tri zlatne i pet bronzanih medalja, što bi bilo daleko bolje od poslednjih igara, sa kojih su se vratili sa duplo manje odličja – četiri.

Najveći favoriti za zlatne medalje od srpskih sportista su teniser Novak Đoković, vaterpolo reprezentacija i muški kajakaški dvojac na 200 metara.

Đoković je prvi favorit u muškom singlu, ispred Britanca Endija Mareja i Gaela Monfisa iz Francuske.

Vaterpolo reprezentaciju Srbije cela svetska sportska javnost vidi kao prvog favorita u Riju, a srebro i bronzu odneće Crnogorci i Hrvati.

Pozlatiće se i srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković u disciplini 200 metara.

Do medalje, ali bronzane, doći će i njihove kolege kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić u dvosedu na 500 metara, ali i ženski dvosed na istoj distanci, koji čine Nikolina Moldovan i Milica Starović.

Kao osvajača bronzane medalje, AP je naveo Andreu Arsović u vazdušnom puškom na 10 metara i Bobanu Veličković na istoj razdaljini pištoljem. Treće mesto je prognozirano i Milici Mandić u tekvondou u kategoriji više od 67 kilograma.

Zanimljivo, agencija AP ne smatra da do medalja mogu atletičarka Ivana Španović u skoku u dalj, niti košarkaši, košarkašice i odbojkašice Srbije.

Srbija će na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, koje će se održati od 5. do 21. avgusta, imati 103 takmičara u 14 sportova.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI