SRBIJA NA LINIJI VATRE I Rusi i Ameri hoće da kroje Vučićevu vladu detalno ba TakoStojeStvari.rs #Vucic

Kako je formiranje Vlade ušlo u svoju poslednju fazu, Srbija se našla na liniji vatre i udaru velikih sila, pre svega Rusije i SAD, koje otvoreno iskazuju svoje želje da u kabinetu lidera Srpske naprende stranke Aleksandra Vučića imaju svoje ljude na mestima ministra.

Ipak, mandatar je oštro odgovorio svima da je on taj koji donosi odluke i da njemu nijedan ambasador neće postavljati Vladu. „Alo!“ vam na bazi lepih želja iz Moskve i Vašingtona predstavlja sastav Vlade Srbije po ukusu Rusije i po meri Amerike.

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da njegov kabinet neće sastavljati ambasadori i da to znaju svi, kao i da se s njim ne razgovara na taj način.

Ruska opcija:  Lazanski, Dačić, Popović, Vulin i Obradović

– Znaju oni da čak i kada bi mi rekli neko konkretno ime za ministra, da taj čovek sigurno ne bi ušao u Vladu Srbije – tvrdi Vučić.
Ipak, kao što je „Alo!“ već pisao, Rusija i Moskva su preko svojih posrednika, pa i direktno izrazili svoje želje i koga bi voleli da vide na ministarskim mestima u Vladi Srbije. Tako je, navodno, Kajl Skot, ambasador SAD, tražio da u Nemanjinoj 11 ponovo bude Zorana Mihajlović, a želje Amerike navodno su i Kori Udovički, Jadranka Joksimović i Dušan Vujović. Rusi su otvoreno rekli da žele SPS i Ivicu Dačića, kao i Dveri i Boška Obradovića, dok su odavno poznate dobre veze Moskve i Nenada Popovića.

Prema ovoj projekciji u Vladi Srbije po želji Rusa, uz premijera Aleksandra Vučića bili bi i Ivica Dačić kao potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, Miroslav Lazanski kao ministar odbrane, šef Kancelarije za odnose s Rusijom, a verovatno i potpredsednik Vlade bio bi Nenad Popović, ministar rada Aleksandar Vulin, a energetike Aleksandar Antić, dok bi za prosvetu bio zadužen Boško Obradović.

Američki miljenici: Zorana, Kori, Jadranka, Čeda i Vujović

U takozvanoj Vladi po meri Amerike sedeli bi ministar saobraćaja i rudarstva Zorana Mihajlović, ministar lokalne samouprave Kori Udovički, za evrointegracije bila bi zadužena Jadranka Joksimović, šef diplomatije bio bi Čedomir Jovanović, ministar prosvete Srđan Verbić, a ministar finansija Dušan Vujović.

Interesantno je i to što bi se u obe vlade našli i neki isti ljudi, a to su Rasim Ljajić, koji bi ostao potpredsednik Vlade i ministar telekomunikacija.

Čovek za sve: Rasim Ljajić

Analitičar Branko Radun kaže za „Alo!“ da je potpuno normalno da kada se formira Vlada, svoj interes iskažu i velike sile.
– Srbija se ovoga puta našla na udaru Rusije i SAD, ali svoj interes sve više iskazuje i Turska, kao i Nemačka, koje su sve prisutnije kao sile na Balkanu – kaže on.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI