SRBIJA KUPUJE S-300 RAKETNI SISTEM

Rusija i Srbija razmatraju mogućnost isporuke diviziona PVO sistema S-300, izjavio je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrj Šugaev. On je potvrdio da će Rusija će završiti do kraja 2017. godine isporuku aviona “MiG-29” našoj zemlji
 

Trenutno, srpski partnei su izrazili interesovanje za nabavku diviziona PVO sistema S-300 – rekao je on novinarima tokom avio salona MAKS-2017, odgovarajući na pitanje da li je moguće da se postigne sporazum o isporukama S-300 u iteresu Beograda.Raketni sistem S-300 je odbrambeni sistem zemlja-vazduh koji je u stanju da pogađa balističke rakete kratkog i srednjeg dometa, krstareće rakete, kao i taktičke i strateške vojne letelicO nabavci takvog sistema se dugo priča u Srbiji, ali je ruski vicepremijer mitrij Rogozin nedavno naveo da je zbog cene srpska vojska više zainteresovana za protivvazdušne sisteme “Tor” i “Buk”.

Rogozin je, naime, u Sankt Peterbrgu u junu rekao da je “Srbija mnogo više zainteresovana za stvaranje mreže vazdušne odbrane za potrebe borbe iz blzine i za ovu svrhu Rusija će Beogradu  isporučiti “torove’ i ‘bukove’, naoružanje za borbu iz blizine i na srednju udaljenostŠto se tiie S-300 i S-400, oni su za borbu na veliku udaljenost. Tako da će zavisiti od budžeta koliko će rpska vlada biti spremna da potroši za to – naveo je zamenik premijera Rusije.Rusija će završiti do kraja 2017. godine isporuku aviona “MiG-29” Srbiji– Završetak isporuke aviona “MiG-29” Republici Srbii je planiran do kraja 2017. godine – rekao je vo je saopštio tokom avio-kosmičkog salona MAKS 017 direktor Federalne službe za vjnu saradnju, a prenose RIA NovKako prenosi agencija, Rusija planira da isporuči Srbiji šest aviona “MiG-29”, 30 tenkova “T-72S” i 30 oklopnih izviđačkih vozila “BRDM-2”, kao i drugu vojnu pomoć.Avione Ruska Federacija poklanja Srbiji, a njihov remont će se vršiti u Vazduhoplovnom remontnom zavodu “Moma Stanojlović” u Batjici.

Poređenje MiG 26 i američkog F16 možete pogledati u sledećem video zapisu!!!

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI