SPORTISTI DOBILI ZASTAVU! Olimpijce u Rio ISPRATIO predsednik Srbije

Ukupno 104 srpskih sportista izborilo je vizu, ali nažalost Ana Subotić zbog zdravstvenih problema neće moći da se takmiči u Riju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je članove tima Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, poželeo im sve najbolje i rekao da budu ponosni jer su samim plasmanom već pobednici.

– Ispraćao sam vas već i pre mene su neki drugi i posle mene će drugi. Ali, danas se osećam drugačije jer ste za ove četiri godine podigli ponos, pokazali da možete, ispunili ste normu i ušli u krug najboljih na svetu. Vi ste već pobedili – rekao je Nikolić i dodao:

– Ko god da osvoji medalje biće to medalja svih vas. Ima nas malo, a svi strepe od nas, i zemlje od 100 miliona i milijardu. Želim vam mnogo sreće, mnogo uspeha i da zastavu kao najveći dragulj pronesete u Riju.

Predsednik Nikolić je predao zastavu generalnom sekretaru OKS Ðorđu Višackom i šampionki iz Londona Milici Mandić, koja će biti naš barjaktar na otvaranju Igara.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i olimpijci

– Predstavljanje zemlje na OI je najveća čast. Pred nama je turnir o kojem smo sanjali i za koji smo se žrtvovali. Trudićemo se da budemo najbolji kad je najpotrebnije i da učinimo naciju ponosnom – poručila je Mandićeva.

Višacki je svim sportistima dodelio amajlije Pančićeve omorike, kao svim sport dodatnu snagu pred borbu za medalje.

– Ukupno 104 srpskih sportista izborilo je vizu, ali nažalost Ana Subotić zbog zdravstvenih problema neće moći da se takmiči u Riju. Ona je danas sa nama i nadamo se da će joj amajlija pomoći, prvo ka ozdravljenju, a posle i ponovnom bavljenju sportom – rekao je Višacki.

Prijemu u Predsedništvu prisustvovali su srpski košarkaši, košarkašice, odbojkašice, tekvondisti, kajakaši, teniserka Jelena Janković i drugi. Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI