SPIJUN CEDO COLOVIC PROGOVORIO U ZAMENU ZA 3 GODINE ZATVORA: ZNAM KO ME JE OCINKARIO

osumnjičeni za špijunažu u korist Hrvatske nagodio se sa Tužilaštvom za kaznu zatvora od 3 godine POD USLOVOM DA ISPRICA  SVE  STO ZNA .
Čedo Čolović je rodjen u Tepljuhu kod Drniša, je godinama u Srbiji radio kao hrvatski špijun, rekao je tokom hapšenja da zna ko ga je prodao!- Sve mi je jasno, ništa ja nisam uradio. Namestili su me ovi moji – bilo je sve što je smireno rekao hrvatski špijun kada su mu operativci BIA u civilu i policajci saopštili da mora da krene sa njima.

Čedo Čolović iz Ugrinovaca nije bio iznenađen hapšenjem, bilo mu je jasno da je pao zbog obaveštajaca sa kojima je tajno kontaktirao proteklih 20 godina. Ranjen je u avgustu 93. godine u levu ruku u naselju Žitnić kod Drniša, i posle lečenja je otišao u invalidsku penziju sa 78 odsto telesnog oštećenja. Sumnja se da je on vrbovan još za vreme rata u zamenu da mu ne diraju imovinu.

Njemu su lisice stavljene u blizini autobuske stanice u Beogradu, kada je krenuo da kupi kartu za Hrvatsku. Čolović se nije opirao hapšenju niti je delovao iznenađeno zbog toga što su ga operativci opkolili.

Kako se veruje, on je planirao da poseti svoje selo u Dalmaciji. Međutim sumnja se da je hteo da pobegne posle dojave da je otkriven. Nakon legitimisanja on je odveden u kuću u kojoj je godinama živeo u Ugrinovcima da bi prisustvovao njenom pretresu.

Čolović se nikad nije bio ozenjen i nije imao dece. Državljanin je Srbije i Hrvatske. Veći deo života je proveo u Hrvatskoj.

SUD MU JE ODREDIO 30 DANA PRITVORA  A NAJAVLJENA SU I NOVA HAPSENJA POVEZANA SA OVIM SLUCAJEM

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI