SOROS PLACA DA SASA JANKOVIC BUDE PREDSEDNIK SRBIJE : STRANI AMBASADORI GA GURAJU

Zapadne diplomate će narediti šefovima opozicije da svi kao jedan podrže Sašu Jankovića * Ako podrže Jankovića, dobiće i velike pare, milioni su u pitanju…

Zaštitnik građana Saša Janković biće predsednički kandidat ujedinjene srpske opozicije na izborima 2017. godine, a njegova kampanja biće maksimalno finansijski podržana sa Zapada, pre svega iz fondova američkog milijardera Džordža Soroša!
Ovo je zaključak tajnog sastanka zapadnih diplomata koji je održan u četvrtak uveče u beogradskoj rezidenciji jedne od ambasada.

Imamo dokaze

Koliko znam, već je razgovarano sa predsednikom DS Draganom Šutanovcem i on je odmah izrazio spremnost da podrži Jankovića
Izvor Informera

Informer ima imena i funkcije svih učesnika sastanka, kao i tačnu lokaciju, ali te podatke ne objavljujemo da bismo zaštitili svoje izvore. Reći ćemo samo da su na ovom sastanku bili predstavnici najmoćnijih zapadnih ambasada, diplomate iz nordijskih i jedne susedne države, ali i predstavnici Misije OEBS-a!
Sve ostale podatke i dokaze o sastanku prosledićemo nadležnim državnim organima zato što su zapadne diplomate ovim postupkom prekršile svoja ovlašćenja i grubo se umešale u unutrašnje poslove Srbije, što je Bečkom konvencijom najstrože zabranjeno.

TRAGIKOMEDIJA, POČELA KAMPANJA ZA PREDSEDNIKA: Do izbora 7 meseci, a već 12 kandidata!

Izvor Informera prenosi da su se ambasadori dogovorili da sa svim liderima opozicije u naredne dve nedelje obave konsultacije.

Neće to u stvari biti nikakve konsultacije. Ambasadori će narediti šefovima opozicije da svi kao jedan podrže Sašu Jankovića! Koliko znam, na tu temu već je razgovarano sa predsednikom DS Draganom Šutanovcem i on je odmah izrazio spremnost da podrži Jankovića. Sasvim je sigurno da će i svi ostali biti poslušni. Zašto? Pa, zato što u paketu sa Jankovićevom kandidaturom idu i velike pare, milioni su u pitanju – navodi izvor Informera, inače visokopozicionirani diplomata.

Dragan J. Vučićević: Sprečiti ambasadore da vladaju Srbijom

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević apelovao je juče na Vladu Srbije i premijera Vučića da nipošto ne dozvole zapadnim ambasadorima da vladaju Srbijom!
– Već sam jednom rekao da ambasadori, pre svih onaj Kajl Skot i Majkl Devenport, predstavljaju četvrtu granu vlasti u Srbiji. Izgleda da su oni poverovali u tu stilsku figuru i da sada stvarno pokušavaju da zavladaju ovom zemljom! Danas je jasno da sve one njihove priče o evropskim vrednostima, o principima i ljudskim pravima, o demokratiji i slobodi ništa ne vrede. Njih samo i jedino interesuje Srbija koju mogu da kontrolišu, Srbija koja poslušno igra onako kako oni sviraju! Zato je najvažniji posao Vlade i premijera u ovom trenutku da to ne dozvole. Srbija nikada više ne sme da se vrati u stanje banana-marioneta države kakva je bila u vreme Borisa Tadića! – kaže Vučićević.

Prema njegovim rečima, na tajnom sastanku rečeno je i da će Džordž Soroš maksimalno podržati kandidata ujedinjene opozicije.

Čak je jedan učesnik sastanka rekao da je sa Soroševim ljudima već dogovoreno da oni finansiraju najmanje dve televizije koje bi u kampanji trebalo maksimalno da podrže Jankovića – prenosi naš sagovornik. Na naše pitanje zašto je odabran baš Saša Janković i da li je razgovarano o drugim kandidatima, on kaže da je zaštitnik građana bio “već gotovo rešenje”.

(FOTO) TEŠKA ŠLIHTARA! Saša Janković se dodvorava Šutanovcu da ga podrži za predsednika Srbije!

Kolega iz velike zapadne ambasade rekao je da je procenjeno da je Janković bez dileme najbolje rešenje i da to potvrđuju i istraživanja i merenja, koja kažu da on jedini može da uđe u drugi krug sa Vučićevim kandidatom, ko god on bio. Rečeno je i da je Janković vrlo konstruktivan, dakle poslušan političar, i da je iskreno orijentisan ka EU i NATO – objašnjava izvor Informera.

mojugao

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ
POTPREDSEDNICA SPS

Predsednik će biti onaj koga podržavaju građani Srbije. Opoziciona snaga je zaista krhka, te su eventualna lobiranja sa skromnim izgledima na uspeh.

Saša Janković nije juče odgovarao na pitanja naših novinara i urednika, baš kao ni predstavnici opozicionih partija.

Na drugoj strani, funkcioner SNS Zoran Babić kaže da ako Janković želi da se kandiduje za predsednika, treba odmah da podnese ostavku na funkciju zaštitnika građana.

Ako ambasadori lobiraju za nekog kandidata, to je kršenje međunarodnog prava i mešanje u unutrašnje stvari Srbije. Međutim, ja im poručujem da svako od nas radi svoj posao. Niko sa Zapada, niti sa Istoka neće voditi Srbiju, ni Soroš, niti drugi multimilioneri, već Vlada Srbije i njeni građani – ističe Babić i dodaje da birači najbolje znaju koga žele na čelu države.

PA ODSTUPI VIŠE! Zaštitnik građana Saša Janković žali što je deo Srbije!

Slaba vajda

Analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da bi Janković trebalo u najskorijem periodu da napusti mesto ombudsmana i profiliše se kao opozicija Vučiću.

Pod uslovom da zaista dobije novac i medijski prostor, kojim bi mogao da animira entuzijaste i volontere za kampanju, možda i osvoji neki dvocifreni rezultat. Ovako, sa povremenim pojavljivanjem na TV N1 i ritualnim dvomesečnim davanjem intervjua u “Vremenu” i NIN-u, bez odlaska u narod, nema skoro nikakve šanse. Sve i da ga, usled ambasadorskih “sugestija”, podrže sve proevropske opozicione stranke, to ne menja mnogo – zaključuje Stanković.

Krstić: Janković nema šanse

Branko Pantelić

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenjuje da, bez obzira na eventualnu pomoć stranih ambasadora, Janković na predsedničkim izborima ima male šanse da uspe.
– Janković, realno, ima iste šanse da postane predsednik kao što je onomad imao Nikola Šećeroski sa svojim Pokretom “Četke i metle”. S tim da među njima postoji bitna razlika, naime Šećeroski je bio simpatičan – napominje Krstić za Informer.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI