SOROŠ, KANDIĆKA I ROKFELER STOJE IZA PROTESTA “BEOGRAD NA VODI”

Takozvana građanska inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” samo je paravan za akciju koju finansiraju Džordž Soroš, Dejvid Rokfeler i Nataša Kandić… Cilj je da naprave haos u Srbiji i spreče izgradnju “Beograda na vodi”, u kome Amerikanci nemaju svoj interes


Funkcioner pokreta “Zavetnici” Stevan Stamenkovski otkrio je i argumentima dokazao da iza navodnih građanskih protesta protiv projekta “Beograd na vodi” zapravo stoje nevladine organizacije pod direktnom kontrolom mračnih zapadnih moćnika.

Hoće Jankovića za predsednika

Stevan Stamenkovski ističe i da je rušenje nelegalnih objekata u Savamali opozicija iskoristila za “ujedinjenje” i ulazak u kampanju za predsedničke izbore, na kojima će zaštitnik građana Saša Janković biti kandidat.
– Podršku za svoje izjave Janković ne dobija samo od čelnika opozicije i organizatora protesta, već i od šefa misije EU u Srbiji Majkla Devenporta. Iza njegove namere da krene u obilazak gradova i opština širom Srbije, navodno promovišući instituciju ombudsmana, krije se zapravo namera da upravo Janković bude zajednički predsednički kandidat takozvane opozicije – objašnjava Stamenkovski.

U autorskom tekstu na sajtu “Zavetnika”, Stamenkovski piše da je inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”, čiji je simbol žuta patkica, samo paravan za opskurne nevladine organizacije koje finansiraju Džordž Soroš, Dejvid Rokfeler, ali i Nataša Kandić, osnivačica Fonda za otvoreno društvo, poznata po svojoj podršci šiptarskim zločincima i lažnoj državi Kosovo.

Plaćeni da spinuju

Kako se navodi, njihov prvi cilj jeste da, skriveni iza lažne brige o građanima, “spinuju” javnost i stvore utisak da je rušenje nelegalnih objekata u Savamali najveći nacionalni problem u Srbiji.

Oni planiraju da u našoj zemlji izazovu politički haos i po svaku cenu spreče izgradnju “Beograda na vodi”, projekta u kome Soroš, Rokfeler i ostali nemaju svoj interes.

tanjug
MANIPULACIJA Lideri takozvane građanske inicijative “Ne davimo Beograd” rade za Soroša, Rokfelera i Kandićku

Prenosimo vam najvažnije delove i podatke iz ovog članka:

* Zvanični organizatori protesta su Simon Simonović, poznat kao vođa NVO “Evropa nema alternativu”, i Radomir Lazović, arhitekta blizak Centru za kulturnu dekontaminaciju Borke Pavićević. Simonović je poznat po aktivnostima prelepljivanja bilborda i plakata na kojima je pisalo “Kosovo je Srbija”, on ih je prelepljivao fotografijama Džona Kenedija i Baraka Obame!

Patkicu ukrali od Brazilaca

Poznati režiser i producent Boris Malagurski objavio je na svom Fejsbuk profilu kratki video u kom otkriva da je poznata patka, simbol protesta protiv projekta “Beograd na vodi”, zapravo običan falsifikat.
Naime, ista takva velika patkica pojavila se početkom prošle godine u Brazilu, na protestima protiv tamošnje predsednice Dilme Rusef, koja je u međuvremenu suspendovana sa funkcije u puču koordiniranom sa Zapada.

* Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” izdaje i časopis. Urednica časopisa je Natalija Simović. Ona je istaknuti član NVO “Trag”, koju finansiraju Fond braće Rokfeler, Kooperativa holandskih fondacija za Centralnu i Istočnu Evropu, Institut za održive zajednice iz SAD, Američka agencija za međunarodni razvoj, Čarls Stjuart Mot fondacija, Odeljenje za internacionalni razvoj britanske ambasade, Fond za otvoreno društvo, Ministarstvo spoljnih poslova Češke, Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava, Delegacija EU u Srbiji, “GOPA konsultant” iz Nemačke, Ambasada Holandije, Kanadska agencija za međunarodni razvoj, “Fridom haus”, Balkanski fond za demokratiju iz SAD i Balkanski fond za lokalne inicijative iz Velike Britanije.

Bliski sa Aljbinom Kurtijem

* U ime inicijative često se oglašava i Ilir Gaši, izvršni direktor fondacije “Slavko Ćuruvija”, čiji su glavni donatori Fond braće Rokfeler, Balkanski fond za demokratiju, projekat Nemačkog Maršalovog fonda SAD, američki NED, Ambasada Kraljevine Danske i Ambasada Australije.

Američki učenik
Organizator protesta Simon Simonović poznat je po tome što je plakate “Kosovo je Srbija” prelepljivao slikama Obame i Kenedija!?

* Pored pomenutih, vidljivo je i učešće Inicijative mladih za ljudska prava, čiji je direktor Anita Mitić. Ova organizacija poznata je po aktivnom učešću u performansu “7000”, koji je imao za cilj da Srbe prikaže kao genocidan narod. Svake godine ova NVO u Tuzli obeležava godišnjicu od zločina koje je navodno počinila Vojska RS. Mitićeva takođe otvoreno podržava lažnu državu Kosovo i njene funkcionere, a u više navrata se sastajala i sa šiptarskim ekstremistom Aljbinom Kurtijem.

Najvažniji finansijeri Inicijative mladih za ljudska prava su Fond za humanitarno pravo Nataše Kandić i Vojvođanski građanski centar, koje opet direktno finansiraju zapadne vlade i Soroševe i Rokfelerove fondacije.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI