SNS KONFERENCIJA ZA MEDIJE 19-6-2017

Sastanak predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića sa poslanicima SNS na kojem je tema bila podrška Ani Brnabić završen je posle oko sat i po
ALEKSANDAR VUCIC SNS

Kako nas portal ekskluzivno saznaje, predsednik Vučić rekao je da sastanak nije bio lak, ali da će sve biti u redu:– Verujem da će sve biti u redu, ali nije bilo lako – rekao je VučićTema sastanka bila je podrška mandatarki za sastav nove Vlade Srbije Ani Brnabić. 

Posle sastanka predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića sa poslancima SNS na kojem je tema bila odrška Ani Brnabić, javnosti se ma konferenciji za medije obratila potpredsednica stranke Marija Obradović

– Ovo za nas nije bio jedostavan i lak dan, ali najvažnije je da smo snažno podžali odluku Aleksandra Vučića da premijer bude Ana Brnabić – rekla je Obradović i dodala:To znači da u Skupštini Srbije do kraja nedelje krećemo s rapravom u formiranju vlade. Ostaje nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova “za”, a to je veoma ozbiljan posao – dodala je ona.Sastanku u SNS prisustvovali su i predstavnici drugih stranaka sa liste, tako da se o predlogu izjašnjavalo više od stotinu poslanika.

– Bilo je različitih stavoa, ali je odluka da se usvoji predlog Aleksandra Vučića bila jednoglasna – rekla je Obradović.Prisutni su naglasili da ne mou da ospore rezultate i sposobnost Ane Brnabić i da je njena saradnja sa Alekandrom Vučićem na visokom nivou. Bilo je ljudi koji nisu za veće učešće SPS u vladi, ali zaključak je da će se sačekati do četvtka, da bi se videlo da li ćemo imati 128 glasova. Prebrojaćemo se do tada, do četvrtka ćemo imati razgovore s ostalim koalicionim partnerima – rekla je Obradović i dodala:Rokovi su ovakvi: do četvrtka treba da u Skupštinu stigne predlog o novoj vladi, u subotu je rasprava, a do 30. juna treba da bude formirana nova vlada. Ako podrške ipak ne bude bilo, osaju nam vanredni izbori.

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI