SMRADE JEDAN JESI LI TAKO LAGAO I ZA UBISTVO PRIJATELJA ???

Javnim brojanjem glasova iz Pazara utvrđeno da nije bilo nikakve izborne krađe!
Nakon javnog brojanja glasova sa biračkih mesta 27 i 85 u Novom Pazaru u prostorijama RIK, pred kamerama CIA TV N1 utvrđeno je da je predsednički kandidat Saša Janković najbrutalnije slagao javnost tvrdeći da je na tim mestima ubačeno više od 793 glasa u korist Aleksandra Vučića!

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je, nakon prebrojavanja glasova sa biračkih mesta 27 i 85 u gradu Novom Pazaru, da je notorna laž tvrdnja da je ukupno 793 glasa sa ta dva biračka mesta upisano kandidatu Aleksandru Vučiću.

Dimitrijević je precizirao da je utvrđeno, prebrojavanjem, da je u pitanju samo četiri glasa i to, kako je rekao, ta četiri glasa su iz tehničke greške, verovatno, dospela u pogrešnu kovertu.

– Tvrdnje iznete od pojedinih kandidata da je reč o 793 glasa su notorna laž, apsolutna neistina, radi se svega o četiri glasa. Glas je glas, ali dešava se da tokom pakovanja izbornog rezultata listići budu stavljeni među pogrešne glasove -objasnio je Dimitrijević.

Na biračkom mestu broj 27 u Osnovnoj školi „Mur“ pravo glasa na predsedničkim izborima imalo je 1.848 upisanih birača.

Glasalo je, prema zapisniku 1.250 birača, a upisano je 1.241 važeći listić.

Na biračkom mestu broj 85 u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ bilo je upisano u birački spisak 1.854, a glasalo je 1.193 birača.

Prema zapisniku bilo je 1.185 važećih listića.

Janković je, podsetimo, na osnovu ove laži izveo računicu da je na predsedničkim izborima ukradeno čak 319.000 glasova?!

Nakon što je uhvaćen u laži, Janković bi u najmanju ruku trebalo da se javno izvini građanima Srbije i povuče iz političkog života zbog obmanjivanja javnosti.

Predsednik biračkog mesta 85: Nema krađe!

Predsednik biračkog odbora 85 u Novom Pazaru Hivzo Bektović izjavio je danas da na tom biračkom mestu nije bilo nikakve izborne krađe i da je dovoljno samo reći da su svi članovi biračkih odbora iz štabova svih kandidata potpisali zapisnik i verifikovali izbornu volju građana.

– Na izborima su bili predstavnici svih predsedničkih kandidata koji su pratili ceo izborni ciklus – podvukao je Bektović.

On je rekao da postoji jedan manji, nenamerni propust.

– Taj propust smo uvideli ali svi članovi biračkog odbora su bili saglasni da je suštinski izborna volja građana evidentna iz prebrojanih glasačkih listića. Upravo zato su svi potpisali zapisnik bez primedbe, jer je svima bilo jasno da je stanje u kutiji bilo pravo stanje stvari toga dana – rekao je.

Niko od nas nije ni pomislio da na bilo koji način koriguje ovaj propust koji smo napravili, već smo ceo materijal, takav kakav je poslali RIK-u, naveo je Bektović i podvukao da apsolutno nije bilo nikakve krađe, pogotovu ne namere i da su radili svoj posao najbolje što su mogli

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI