SKANDAL U SARAJEVU: ŽENA BAKIRA IZETBEGOVICA vređala novinarku zbog GOVORA NA EKAVSKOM!

Sebija Izetbegović, direktorka Kliničkog centra u Sarajevu i supruga Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva BiH, napravila je skandal kada je podrugljivim tonom počela da priča na ekavici, pošto joj je novinarka “Al Džazire” Nataša Kovačev postavila pitanje o broju lekara koji su otišli iz te zdravstene institucije, prenela je agencija “Patrija”

“Hoćete da vam kažem pojedinačno koliko je lekara otišlo?”, zapitala je Izetbegovićeva, koristeći više puta reč “lekar” umesto reči “ljekar”, na ijekavskom dijalektu.

Na očigledan podrugljiv ton direktorke Izetbegović, reagovao je novinar Avdo Avdić, koji je takvo ponašanje nazvao fašističkim. Zaprećeno mu je da će, “ukoliko se ne smiri”, biti udaljen sa konferencije za novinare.

Današnja konferencija za novinare je organizovana kako bi Izetbegovićeva iznela rezultate rada Kliničkog centra u 2016, ali i, kako je rekla, podatke o zatečenom stanju kada je ona došla na mesto generalne direktorke.

Za pojedine novinare je Izetbegovićeva konstatovala “da nisu normalni”, što se jasno čulo u direktnom prenosu i na snimcima, piše Patrija, koja očekuje reakciju Udruženja bosansko-hercegovačkih novinara na ponašanje direktorke Izetbegović.

Izetbegovićeva je tokom svog 50-minutnog izlaganja pričala o svojim istraživanjima i stanju na Kliničkom centru

Sve vreme je upotrebljavala zamenicu “mi”, ali nije želela da pojasni ko je činio tim koji je sprovodio istrage.

Izetbegovićeva je novinarki Patrije takođe poručila da “ako sa vama mogu da se izborim, mogu sa bilo čim”.

Pitanja novinarke bila su na koji način planira da nadoknadi stručno znanje lekara koji su otišli s Kliničkog centra, zašto deca čekaju na operaciju, zašto je klinička apoteka prazna… Izetbegovićeva, međutim, nije dala precizne odgovore na postavljena pitanja.

Udruženje bosansko-hercegovačkih novinara je osudilo “neprimereno i arogantno ophođenje” Sebije Izetbegović i zatražilo njeno izvinjenje Nataši Kovačev.

“Na primitivan, ciničan i nedostojan način dr Izetbegović je ismevala ekavski izgovor novinarke Kovačev, koja je iskoristila novinarsko pravo i postavila sasvim legitimno pitanje o odlasku lekara iz sarajevskog Kliničkog centra, i to na svom maternjem – srpskom jeziku.

Umesto arumentovanog i profesionalnog odgovora, direktorka Izetbegović je na ironičan način i koristeći ekavicu nastavila da odgovarara na pitanje novinarke, te da nipodaštava zanimanje medija za ono što se događa u Kliničkom centru u Sarajevu”, navodi se u saopštenju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI