SKANDAL! RTS odbio da objavi odgovor Pokreta socijalista Saši Jankoviću!

SKANDAL! RTS odbio da objavi odgovor Pokreta socijalista Saši Jankoviću!
Radio televizija Srbije napravila je novi skandal pošto je u svojoj centralnoj emisiji – Dnevniku – odbila da emituje odgovor Pokreta socijalista na izveštaj zaštitnika građana Saši Jankoviću… Javni servis je to učinio uprkos tome što je reč o parlamentarnoj stranci koja je na izborima osvojila značajan broj glasova…

Inače, ombudsman je u svom izveštaju konstatovao da su stanje prava građana u Srbiji tokom 2015. obeležile “ekonomske nedaće”, što je samo po sebi problematično s obzirom da dolazi o nekog ko zarađuje više od 300.000 mesečno.

U interesu javnosti, Informer prenosi saopštenje Pokreta socijalista…

Janković i Šabić nisu rekli zašto ne štite interno raseljene od onih koji im ne daju da se vrate u svoje domove, i nisu nam rekli zašto nikada nisu pokušali da zaštiti novinare Pinka, Inforemera, Tanjuga, Studija B od predstavnika DJB ili DS kojih ih vređaju, fizički napadaju, sprečavaju da rade

Saopštenje Pokreta socijalista

Ombudsman Saša Janković i poverenik Rodoljub Šabić kažu da se u Srbiji teško živi, ali nam nisu rekli da je težak život posledica decenijskog rada njihovih političkih saveznika i pljačkaške privatizacije o kojoj nikada nisu progovorili. Nisu nam rekli da su njihove kancelarije jedini budžetski korisnici koji nisu prihvatili smanjenje broja zaposlenih niti smanjenje budžeta, nisu nam ništa rekli ni o visini njihovih zarada koje četiri puta premašuju platu predsednika Vlade Srbije“, stoji u saopštenju.

PS napominje da Janković i Šabić nisu rekli zašto ne štite interno raseljene od onih koji im ne daju da se vrate u svoje domove, a to nije država Srbija, ili zašto nikada nisu pokušali da zaštiti novinare Pinka, Inforemera, Tanjuga, Studija B od predstavnika DJB ili DS kojih ih vređaju, fizički napadaju, sprečavaju da rade.

“Nisu nam rekli, a mogli su da nam kažu, da se u Srbiju vratila pravda i da nema nedodirljivih čak ni među najbogatijima. Mogli su da nam kažu, da Srbija nije smanjila ni jedan oblik socijalne zaštite i da je svaka penzija isplaćena na vreme, mogli su da nam kažu da se po prvi put radi na organizovanom odgovoru na nasilje u porodici, da je LGBT parada održana bez ijednog incidenta”, ističe se u saopštenju PS.

Kada se već bave politikom, mogli su da nas podsete na vremena u kojima zaista nije bilo pravne sigurnosti i kada su se sa čarapama na glavi vršilo kidnapovanje predsednika Srbije, rušile legalne zanatske radionice, ukinuta društvena imovina suprotno Ustavu Srbije“, napominje se u saopštenju.

Niko nema ništa protiv kritike i ona je svakako dobrodošla, ali je važno reći da, ako bivši ministri kritikuju vreme u kome se ispravljaju posledice njihove vlasti, onda se zaista moramo zapitati ko će običnog građanina da zaštiti od zaštitnika“, zaključuje se u saopštenju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI