SKANDAL NA VIMBLDONU! Teniser besneo, hteo da urinira na terenu!

Meč trećeg kola muškog dubla na Vimbldonu u kom je britansko-kanadaska kombincija Džonatan Maraj i Adim Šamasin savladala urugvajsko-španski tandem Pablo Kuevas-Marsel Granoljers sa 3:2 (6:3, 4:6, 6:4, 3:6, 14:12), ostaće upamćen po velikom skandalu


Maraton od skoro četiri sata obeležio je protest i svađa poraženih sa sudijom u stolici, Aurelijom Tourte, koja im nije dozovolila pauzu za toalet pri rezultatu 9:8 u petom setu.

Kuevas je tada zapretio da će urinirti u praznu konzervu za loptice pod peškirom, a sudija ga je opomenula za nesportsko ponašanje.

Nedugo potom je izrekla i drugu opomenu nakon što je Kuevas šutnuo lopticu sa terena nakon dve vezne duple servis greške, i oduzela im poen što je protivnicima omogućilo tri vezane meč lopte.

Kuevas i Granoljers su potpuno pobesneli, i odbili su da nastave meč. Seli su na svoje stolice dok su ih protivnici zbunjeno gledali. Čak deset minuta je trajao njihov bojkot i rasprava s orgnizatorom, sve dok im nije zaprećeno novim oduzimanjem poena. Tada su Urugvajac i Španac nastavili i meč i ekspresno izgubili.

Nakon rukovanja su nastavili da protestuju, a sudija je morala uz pomoć pratnje da ode dok je Granoljers besneo na nju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI