“Škaljarci” mafijaski klan iz Kotora narucili likvidaciju Saleta Mutavog

UBISTVO vođe navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi (30) organizovali su, kako sumnjaju istražni organi, pripadnici “škaljarskog klana” iz Kotora – saznaje nas portal. Privedeno je nekoliko njihovih saradnika, koji su posle ispitivanja pušteni. Pod prismotrom je i mesto njihovog okupljanja na Novom Beogradu…

Policija radi na rasvetljavanju ubistva Aleksandra Stankovića. Ispituje se da li je B. V. pištaljkom dao znak pucačima

Bez obzira na to što je pušten bez krivične prijave, pod policijskom prismotrom je i dalje B. V., pripadnik grupe pljačkaša, bivših “pink pantera”. On je nedavno izašao iz zatvora, gde je “ležao” zbog nedozvoljenog držanja oružja.

On je suvlasnik sportskog kluba, koji je u neposrednoj blizini mesta zločina. Operativni podaci kazuju da je bio nedaleko od ugla Bačvanske i Ulice gospodara Vučića u momentu kada je došlo do oružanog napada na Stankovića. Neki od svedoka su ispričali da su se neposredno pre rafala čuli zvižduci pištaljke, kao da je neko dao znak za otvaranje paljbe.

– B. V., međutim, tvrdi da je bio u svojoj kući u vreme Stankovićeve likvidacije – navodi izvor haseg portala. – To potvrđuju i listinzi njegovih mobilnih telefona, odnosno mobilni aparati koji su locirani na adresi na kojoj stanuje. Ali, to ne mora ništa da znači. Mogao je telefone da ostavi kod kuće, a on da izađe. I dalje je pod obradom. Sumnjamo da je povezan sa crnogorskim krupnim kriminalcima, koji iz Beograda vode svoje poslove. Sve to sada proveravamo.

Najnovija saznanja govore da su na Stankovića pucala dvojica napadača iz “kalašnjikova”. Gotovo svi meci su koncentrisani u glavu, vrat i donji deo grudi. Pucano je sa rastojanja do šest metara, a takvu preciznost mogu da postignu samo profesionalci. Napadači su bili sakriveni u žbunju. Kada su začuli zvižduk pištaljke, istrčali su i zapucali. Taj, koji je dunuo u pištaljku, posmatrao je kretanje Stankovića sve vreme.

– Postoje određene informacije da su pucači iz Bosne i Hercegovine, a da su ih angažovali “škaljarci” – navodi naš izvor. – Logistika je napravljena u Beogradu. Nije tačno da su zapalili automobil posle zločina. Takođe, pobegli su “audijem”, a ne BMV-om kako se u prvi mah pretpostavljalo. Neko je namerno širio dezinformacije.

Ubice su vođu navijača Partizana sačekale da im priđe na nekoliko metara. Likvidiran je u svom automobilu “audiju A 6”. Nije ga spasao ni pancir koji je imao na sebi. Napadači su tačno znali gde da gađaju. U napadu na njega teško je povređen njegov prijatelj Milorad Đurić, zatvorski čuvar u Centralnom zatvoru u Beogradu. On je bio na godišnjem odmoru i najavio je da će dati otkaz.

Đurića, koji je video ceo napad, čuvaju policajci u Urgentnom centru gde se oporavlja od povreda. On je gotovo iskrvario jer mu je jedan od metaka iz “kalašnjikova” skoro presekao arteriju.

Policija još pokušava da odgonetne motiv surovog ubistva vođe navijača. Neke indicije govore da je njegova smrt upozorenje nekim ljudima i da nije reč o najobičnijim kriminalnim obračunima.

SAHRANA U UTORAK

ALEKSANDAR Stanković (29) poslednji put uhapšen je marta 2006. godine, kao jedan od dilera iz beogradskog naselja Medaković. Pet godina kasnije osuđen je na pet godina i 10 meseci zatvora, a presuda je postala pravosnažna februara 2013. Navodno, posle tog hapšenja zarekao se da nikada više neće imati veze sa narkoticima. Vođa navijača Partizana biće sahranjen u utorak na Novom groblju u Beogradu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI