SIPOVO: RADE POPADIC PUCAO U SNAJU

Policija u Šipovu, posle 20 sati potere, uhasila je Radeta Popadića (58) iz ovog mesta koji je u sredu uveče hicem iz pištolja ranio svoju snaju Draganu Popadić (31). Pokušaj ubistva dogodio se u 18.30 sati u njihvoj kući u selu Strojice
 

Ranjena žena je prevezena u UKC RS i hospitalizovana u Službi za torakalnu hirurgiju, gde je primljena sa ustrelnom ranom u grudi i njeno stanje je trenutno stabilno.Nemilom događaju rethodila je svađa između Popadića i njegovih ukućana. Prema jednoj verziji priče, napadač je, nakon svađe, pištolj potegao na suprugu, koja je u tom trenutku držala njihovog unuka, dok pojedini izvori tvrde da je pištolj direktno potegao na unuka, pišu Novosti.

– Kada je videla pištolj, majka dečaka Dragana Popadić isprečila se između njih. Doslovno je stala pred cev pištolja, koji je potom pokušala da otme od svog svekra – kaže izvor blizak istrazi.– Došlo je do orbe i pištolj je opalio, a metak je nesrećnu ženu pogodio u leđa, kod desne plećke. Tako ranjena ipak jeuspela da mu otme oružje – ispričao je izvor blizak istrazi.Rade Popadić je nakon pucnjave pobegao u šumu i skrivao se od policije punih 20 časova. Za to vreme selo je bilo pod policijskom opsadom. Naoružani dugim cevima u potrazi su učestvovali gotovo svi pripadnici PS Šipovo, kojima se priključila Jedinica za podršku PU Mrkonjić Grad, kao i druge organizacione jedinice MUP-a RS.

Policajci su “češljali” šume, blokirali su sve okolne puteve i putiće, a drama je okončana u četvrtak oko 14 časova kada je Rade lociran u jednoj napuštenoj kući u Strojicama.Prilikom hapšenja nije pružao otpor, a njegova odeća je bila prljava od zemlje i piljevine, pa se pretpostavlja da je noć proveo na otvorenom sve dok se nije dokopao kuće de je legao da spava.

Od porodice Popadić saznajemo da je Rade bio sklon alkoholu i svi ga znaju kao svadljivog čoveka koji je stalno vodio neke “svoje ratove”.Ni rođacima nije jasno u koga je Rade hteo da puca, ali ne žele da veruju a je mislio da ubije unuka. Međutim, komšije pričaju da se unuk zamerio Radetu.– Jedan komšija je parkirao auto pred Radetov kuću i besan zbog toga on je stolicom polupao vozilo. Videvši to, unuk mu je rekao: “Šta to radiš, pa tata će morati da plati štetu”. Unuk je ušao u kuću, a Rade je otišao po pištolj i došao za njim – pričaju komšije.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI