SINISA ZLATIC OSUDJEN MA 40 GODINA ZATVORA

Siniša Zlatić, monstrum iz Žitišta, koji je prošle godine ubio pet, a ranio 22 osobe u kafiću osuđen je na 40 godina zatvora!

U zrenjaninskom Višem sudu danas su iznete završne reči odbrane i tužilaštva, na suđenju Siniši Zlatiću (39) iz Žitišta, okrivljenom za teško ubistvo pet osoba i ranjavanje 22 lica.

Pred krivičnim većem Višeg suda, kojim je predsedavala sudija Divna Tatić, prethodno je u tri dana, 18. i 19. januara, kao i 6. februara, održan glavni pretres, na kojem su izvođeni dokazi saslušan iskaz okrivljenog, kao i svedočenja preživelih žrtvava masakra i svedoka, kao i policajaca koji su uhapsili Zlatića neposredno nakon masakra.

Tanjug

Svoje nalaze i mišljenja izneli su i veštaci različitih struka. Tužilac Branislav Tatić odustao je, iz razloga ekonomičnosti postupka, od neposrednog saslušanja svedoka Saše Stanarevića, Bojane Ćorović i Saše Beronje, koji su svi i dalje na lečenju od posledica ranjavanja. On je za Zlatića tražio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Zlatić se pred sudom branio da mu nije bila namera da ubije i rani veliki broj ljudi.

– Nije mi bila namera. Da mogu da vratim vreme ne bih to uradio. Saosećam se sa bolom porodica – rekao je Zlatić pred sudom.

Informer

Jedan od najtežih zločina u ovom delu Banata ali i Srbiji, Siniša Zlatić je počinio 2. jula, u večernjim satima, u letnjoj bašti žitištanskog kafića “Makijato”.

Okrivljeni je rafalnom paljbom iz automatske puške ispalio dvadeset i šest metaka i ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, zatim Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, kao i Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca.

Istovremeno, ranio je čak 22 osobe od kojih se mnoge nalaze i dalje na lečenju.

Tanjug

Zlatić je zločin počinio zbog ljubomore, jer je u kafiću zatekao bivšu suprugu Dijanu Zlatić u društvu drugog muškarca.

Na teret mu se stavljaju i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI