SIN SANDE RASKOVIC IVIC U HRVATSKOJ PROVOCIRA HRVATE

SANDIN SIN LETUJE U HRVATSKOJ I TRAŽI NOVI RAT!
Jovan Rašković, sin predsednice DSS Sande Rašković Ivić, iz Primoštena poručio da je Dalmacija zapadna srpska pokrajina i da će Srbi sledeći put udariti još žešće… Zbog “poziva na agresiju” prete mu hrvatski desničari

 
Jovan Ivić (24), sin predsednice DSS Sandre Rašković Ivić i unuk čuvenog profesora Jovana Raškovića, otvoreno je pozvao na novi rat s Hrvatskom dok se poslednjih dana brčkao u Dalmaciji!?

Mladi Ivić je, naime, na svom Fejsbuk profilu, uz fotografije sa hrvatskog primorja, objavio da će “sledeći put Srbi udariti još mnogo žešće nego devedesetih godina”! Sandin sin, koji je sa devojkom Jovanom boravio u vili svog pokojnog dede u Primoštenu, ni tu nije stao, pa je ispod slike iz Splita napisao ni manje ni više nego: “Poslednji dan u zapadnim srpskim pokrajinama”.

Brže-bolje obrisao

Ovakvi Ivićevi stavovi izazvali su lavinu šovinističkih komentara hrvatskih desničara, za koje u prvom trenutku, očigledno, nije previše mario jer je ocenio “da se za dobrim konjem diže velika prašina”. Međutim, kada je “Jutarnji list” juče pustio priču o njegovim ratnohuškačkim ispadima, Jovan je brže-bolje obrisao čitav Fejsbuk profil sa svim fotografijama.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić povodom izjave svog sina kaže za NAS nas portal da je u pitanju dečačka šala.

Radilo se o šali na privatnom Fejsbuk profilu, koja je podigla nepotrebnu tenziju. Niko ne misli da je Split srpski grad, niti bi ratovao! To nije hteo moj otac, neću ni ja, niti ijedno od moje dece – podvlači Ivićeva za nas portal.

Dete se zaigralo…
Radilo se o šali na privatnom Fejsbuk profilu, koja je podigla nepotrebnu tenziju
Sanda Rašković Ivić

Međutim, Hrvati nisu imali preterano razumevanja za “humor” mladog Ivića, te je odmah reagovao donedavni poslanik u Saboru i načelnik Opštine Primošten Stipe Petrina, tvrdeći da je reč o “drskim provokacijama”.

Taj mladić svojim velikosrpskim istupima vređa Hrvatsku i pljuje po žrtvama Domovinskog rata – poručio je Petrina.

Blesavi stavovi

Analitičar Branko Radun smatra da ispade mlađanog Jovana Ivića treba pripisati njegovoj mladosti i da ih ne bi trebalo osuđivati.

Ipak je njegova porodica pretrpela stradanje tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije. Za razliku od majke koja je politički korektna, on, očigledno, ima drugačije stavove i malo ga je ponela mladalačka ostrašćenost – ističe Radun.

Sa druge strane, analitičar Milan Nikolić ovakav nastup sina predsednice DSS ocenjuje kao “blesav”.

To mu se može olupati o glavu, ako je u Hrvatskoj na letovanju. Pored toga, ovakvi ratnohuškački stavovi su u suprotnosti sa bilo kojom nacionalnom strategijom. Kao treće, neozbiljno je u odnosu na njegovu majku kao ženu i damu takvog profila – zaključuje Nikolić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI