Simon Simonovic sef zute patke saslusan. Preti mu 5 godina robije PLAKAO KOD TUZIOCA

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva ispitan član inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” Simon Simonović, koji je u megafon vikao: Razbili smo nos policajcu… Tužioci ga sumnjiče za napad na službeno lice

Simon Simonović, jedan od šefova protesta “Ne da(vi)mo Beograd” na kom je u ponedeljak razjarena rulja fizički napala gradonačelnika Sinišu Malog i odbornike ispred gradske Skupštine, saslušan je u policiji po nalogu Višeg javnog tužilaštva!

Brani se
Simonović je policajcima uz plač ispričao da ga je neko gurnuo, zbog čega se sapleo i možda nekog zakačio u padu

Simonović je tokom protesta u megafon slavodobitno vikao: Razbili smo nos policajcu!, pa ga tužioci sumnjiče za krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zbog čega mu preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Konkretno, Simonović se tereti da je napao policajca Ivana Džambića, koji je zbog povreda lica i ruku primljen u Urgentni centar.

‘Bilo je slučajno’!?

Kako saznajemo, Simonović je na policijskom saslušanju ustvrdio da nikog nije napao, već da se u koškanju sapleo i “možda nekog zakačio”!?!

Simonović je sve vreme tvrdio da nije bilo fizičkog obračuna. Njegova verzija događaja glasi da ga je neko slučajno gurnuo, zbog čega se on slučajno sapleo i možda nekog zakačio pri padu… Tužilac je zasad ipak ostao pri stavu da je reč o krivičnom delu – prenosi naš izvor.

ZABRINUTI LIDERI “PATKE” Dobrica Veselinović i Simon Simonović

Vladimir Dragaš, advokat Simona Simonovića, potvrđuje da je njegov klijent saslušan kao osumnjičeni.

Saslušan je po nalogu Višeg tužilaštva. Simonović je osumnjičen za nanošenje povrede policajcu, koja je kvalifikovana kao lakša. Tužilac treba da odluči da li će nastaviti gonjenje… – naglašava Dragaš. Prema njegovim rečima, Simonovićeve reči na snimku su istrgnute iz konteksta:

Simon je samo megafonom preneo reči odbornika Nebojše Bakareca, koji je u tom trenutku izašao iz parlamenta da razgovara s okupljenima i upitao ih: Zašto ste slomili nos policajcu? Da su objavljene tri sekunde snimka pre i posle toga, bio bi jasan kontekst…

Nebojša Bakarec, odbornik Samostalnog DSS, međutim, kaže da je Simonović s podsmehom u megafon saopštio prisutnima da su razbili nos policajcu.

Podsmeh i mržnja
Simonović se podsmevao. U nekom trenutku je u megafon rekao: Razbili smo nos policajcu, ko ga j**e!
Nebojša Bakarec, odbornik Samostalnog DSS

Izašao sam iz zgrade da ih pitam zbog čega su povredili policajca, ali su bili razjareni i automatski su me doživeli kao neprijatelja. U dva navrata su pokušali na silu da uđu u zgradu. Taj Simonović se sve vreme podsmevao. U nekom trenutku je u megafon rekao: Razbili smo nos policajcu, ko ga j**e! Dakle, Simonović nije ponavljao moje reči – naglašava Bakarec.

Kazniti saučesnike

Advokat Svetozar Vujačić, na drugoj strani, ocenjuje da osim Simonovića mora da odgovara još najmanje četvoro ili petoro ljudi.

Policija treba da podnese krivične prijave i protiv onog čoveka koji je gađao Malog. Reč je o nasilju na javnom mestu koje može uzeti maha. Ovo krivično delo ima dodatnu težinu jer su napadnuti državni funkcioneri i policajci – zaključuje Vujačić.
Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI