SILOVALI MAJKU I CERKU (14) SEST MANJAKA PRVO SILOVALI PA OPLJACKALI

Šestorica muškaraca silovala su jednu ženu i njenu 14-godišnju ćerku nakon što su zaustavili njihov porodični automobil na prometnom autoputu nedaleko od Nju Delhija i izvukli ih iz njega na obližnju livadu, saopštila je danas policija.

Do poslednjeg brutalnog seksualnog napada u Indiji došlo je u subotu rano ujutro, prenosi danas AFP. Četiri muška člana porodice, koji su se takođe nalazili u automobilu, rekli su da su ih silovatelji vezali užetom i ukrali im stvari tokom napada, rekao je generalni direktor policije Daldžer Čaudhari francuskoj agenciji.

Policija je danas uhapsila 16 osoba, dok i dalje traga za glavnim osumnjičenim za napad, koji je izveden u državi Utar Pradeš, oko 65 kilometara južno od indijske prestonice.

Glavni osumnjičeni je identifikovan. Pokušavamo da ga uhapsimo što je pre moguće i pošaljemo ga u zatvor u skladu sa oštrim zakonskim odredbama – rekao je Čaudhari.

Indija je pooštrila kazne za silovatelje posle fatalnog grupnog silovanja jedne studentkinje u Nju Delhiju 2012. godine, koje je privuklo pažnju svetske javnosti na zastrašujuće nivoe nasilja nad ženama u toj zemlji, podseća AFP. I pored toga, silovanja i seksualni napadi se u Indiji dešavaju često, puneći novinske naslove gotovo svakodnevno. Prema najnovijim zvaničnim podacima, u 2014. godini prijavljeno je ukupno 36.735 silovanja u toj zemlji, ali aktivisti tvrde da je broj slučajeva silovanja verovatno i znatno veći, jer mnoge žene ne prijavljuju silovanje zbog sramote koja se vezuje sa seksualne zločine.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI