Silard K. 19 uhapsen. On je oteo i opljackao taksistkinju V.I. iz udruzenja Nas taksi

NOVOSAĐANINA Silarda K. (19) policija je uhapsila i osumnjičila da je zajedno sa maloletnom sugrađankom u nedelju ujutru opljačkao V. I. (53) koja je pripadala taksi udruženju “Naš taksi”. On je potom divljačkom vožnjom probio betonski bedem, usled čega je žena zadobila povrede i nalazi se u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Silard K. i njegova tri godine mlađa sugrađanka su u nedelju ujutru oko pet sati, sa “Ribarskog ostrva” pozvali “Naš taksi” i naručili vožnju. Kada se V. I. zaustavila na dogovorenoj lokaciji, mladić i devojka su seli u vozilo i rekli da ih odveze prema obližnjem vikend naselju “Kamenjar”, udaljenom kilometar.

Devojka je sela pozadi, a on se smestio na suvozačevo mesto. Posle nekoliko stotina pređenih metara, nedaleko od jednok lokala, mladić je, kako saznajemo, prešao na zadnje sedište, iza V. I.

– Odjednom joj je stavio pertlu oko vrata i stežući je sve jače, zahtevao da mu preda novac, privatne mobilne telefone i službeni tablet – saznajemo nezvanično. – Još joj je naredio da pređe na suvozačevo mesto, a on je zauzeo njeno, za upravljačem taksi vozila.

Nesrećnoj ženi nije preostalo ništa drugo već da ga bez opiranja posluša. Preuzevši volan, on je pritisnuo papučicu za gas i vozio velikom brzinom, verovatno da bi taksistkinju što više uplašio. U jednu krivinu je naglo “ušao”, zbog čega se automobil zaneo.

Ni posle toga, međutim, nije smanjio brzinu, te je, kad su se našli u Podunavskoj ulici naspram broja 16, izgubio kontrolu nad vozilom i probio betonski bedem.

Vozač taksija V. I., inače majka troje dece, od siline udara, zadobila je povrede vrata, plućnog krila i noge, a Silard K. i šesnaestogodišnjakinja su, ostavivši je povređenu, sa plenom pobegli. Maloletnica je zadobila lakše povrede, dok je Silard K. prošao bez povreda.

VIŠE PRIJAVA NEGO GODINA

SILARD K., kojem je određeno zadržavanje do 48 sati, od ranije je poznat policiji, a po nezvaničnim saznanjima, ima duplo više krivičnih prijava nego godina života. Pre ove koja ga tereti za razbojništvo i protivpravno lišenje slobode, nedavno je protiv njega podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio drske krađe, ali je posle saslušanja u tužilaštvu pušten na slobodu.

Šesnaestogodišnjakinja koja se tereti za ista krivična dela je takođe bila uhapšena, a sudija za maloletnike je posle saslušanja pustio da se brani sa slobode.

RADILA 10 MESECI

U UDRUŽENjU “Naš taksi”, V. I. je radila prethodnih deset meseci, a iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u tom poslu. Po rečima Zorana Vasića, menadžera ovog novosadskog udruženja, do nedelje ujutru, nije imala nikakvih problema.

– I ranije se dešavalo da od ranih jutarnjih sati krene sa taksiranjem – kaže Vasić, objašnjavajući da taksi vozači sami određuju kada će raditi. – Nekoliko sati posle nesreće posetio sam koleginicu u bolnici. Komunikativna je, ali trpi velike bolove.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI